5. kolo
25.09.2011 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

'Věčné město' se pomalu probouzí, z Parmy veze tři body

Luis Enrique stále žije, AS má první výhru v sezoně. Jediná branka, zasazená Osvaldem, stačila ke třem bodům proti nebezpečné Parmě. Římané se ale museli až do úplného konce o výsledek bát.

Zajímavé utkání nabídl souboj mezi AS a domácí Parmou. Enrique začal svou italskou misi dvěma porážkami, pokračovaly dvě remízy a teď konečně vítězství. To se ale vůbec nerodilo snadno, navíc Parma nebezpečně útočila a do posledních minut se nevzdávala naděje na bodový zisk.

Trenér Enrique posunul De Rossiho těsně před obrannou čtveřici na místo, odkud by měl určovat tempo a styl hry, vedle něj umístil Perrottu s Pjaničem. A do útoku poslal spolu s 'Il Capitanem' také Boriniho a Osvalda. Parma nastoupila s Biabianym na křídle a Floccarim na hrotu útoku, jehož podporoval Sebastian Giovinco.

Ten také zařídil první šanci zápasu, po rychle rozehraném rohu hlavičkoval velmi nebezpečně obránce Lucarelli nad bránu, stráženou pro dnešní večer Bogdanem Lobontem. Právě rumunský gólman musel zasahovat také po další Giovincově ráně, předvedl ale dobré reflexy a stav zůstával stejný.

AS se snažilo kombinovat a držení míče se měnilo v neustálé obléhání brány Parmy. Občas to vypadalo, že mají hráči zakázán rychlý přesun dopředu, praktikovalo zdlouhavou rozehrávku s množstvím krátkých narážeček a pasy přes celou šíři hřiště.

Když už někdo z hráčů 'Giallorossi' vystřelil, střela mířila často nad bránu. O to se pokoušeli Totti, Pjanič i De Rossi. Osvaldo se snažil skórovat, ale k jeho smůle byl dnes Mirante velmi dobře připraven. Navíc, ofenzivní výpady á la Riise, předváděné José Angelem, skvěle likvidoval neúnavně se vracející Jonathan Biabiany.

V přestávce bylo asi v římské kabině velmi dusno, trenér nejspíš pořádně procvičil hlasivky a na výsledku to bylo znát. Obránce Burdisso nahradil vedle Heinzeho Kjaera, jenž byl dnes velmi nervózní a jeho zákroky často hraničily s vyloučením. Pět minut po okamžiku, kdy rozhodčí pískl do píšťalky, se Řím dočkal. Aleandro Rosi skvěle nacentroval míč, posadil jej přesně na hlavu útočníka Osvalda a často kritizovaný útočník neměl problémy se zakončením.

Poté mohla srovnat Parma, ale Jonathan Biabiany po chybě Heinzeho hrubě přestřelil. Přitom mu do tandemu nabíhal Sebastian Giovinco. Až do poslední minuty se Parma snažila o vyrovnání a měla k němu také blízko. Dnes jí ale chyběl finální dotyk. Takový, který dnes pro Řím znamenal Osvaldo. AS tak stále dýchá a sebevědomí hráčů může tato výhra velmi povzbudit.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Francesco Totti AS

Giovi dal zatím všechny góly Parmy, takže stači když ho pohlídáme (nebo zrušíme )...bohužel i tak v body moc nevěřím

Reagovat
Veselac

neprohra domácích

Reagovat
smazaný uživatel

1-1 Giovinco-Totti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele