16. kolo
18.12.2011 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Pratto svým premiérovým gólem vystřelil Janovu tři body

Třináct ligových zápasů musel Lucas Pratto čekat, až se poprvé mohl radovat ze zápisu do střeleckých statistik. Jeho dnešní trefa ze závěru utkání s Bolognou ovšem byla nesmírně důležitá, jelikož zařídila Janovu těsné vítězství 2:1.

Proti klubu, který loni zachránil v Serii A, nastupoval kouč Grifů Alberto Malesani, jenž se musel potýkat se zraněními, které vyřadily Palacia, Birsu, Bova, Kucku a Antonelliho.

Utkání mohl pro Bolognu skvěle zahájit Gaston Ramírez, jenž prošel celou branou a nebezpečně vypálil, ale míč nakonec olízl jen tyč. Na druhé straně prověřil Gilleta svou ranou Moretti, ale brankář byl se svou nohou připraven. Na Marassi se hrál otevřený duel, Pulzettiho střela ještě mezi tři tyče nemířila, tu další Ramírezovu už musel Frey likvidovat.

Oba brankáři museli být neustále v pozoru, Gilleta zkoušel překonat Zé Eduardo, když chyboval Raggi, ale boloňský brankář vytáhl výtečný zákrok. Vzápětí se zase vyznamenal proti Rossimu. Ve 39. minutě už ale kapituloval. To utekl obraně Pratto a připravil jednoduchou pozici pro kapitána Rossiho, jenž doklepával do odkryté klece. Ještě do poločasu mohlo být vyrovnáno, Diamanti vybídl Di Vaia, ale ten ztratil balanc a v koncovce vyhořel.

Nakonec hosté vyrovnali šest minut po změně stran. Diamanti našel trestným kopem Di Vaia, který patičkou posunul míč na Ramíreze a ten se nemýlil. Di Vaio pak mohl skóre dokonale otočit, když prostřelil Freye, ale Janov nakonec zachránilo břevno. V další šanci už Bolognu zastavil Frey, neuspěl Gimenez.

A když Grifové nebezpečí přežili, vydali se do útoku a strhli tři body na svou stranu. Caracciolo odstavil Portanovu, sklepl míč na Pratta a ten se svým prvním gólem v Serii A postaral o důležitou výhru Janova.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele