35. kolo
29.04.2012 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Inter Milán - AC Cesena 2:1

Inter Milán doma opět zvítězil a už se bodově dotáhl na třetí Neapol. Nerazzurri měli v zápase s Cesenou velkou převahu, ale po brance Ceccarelliho museli skóre otáčet. To se povedlo díky brankám Obiho a Zarateho, skvělá série Andrey Stramaccioniho tak pokračuje.

Domácí fotbalisté moc dobře věděli, že je případný tříbodový zisk výrazně přiblíží účasti v Lize mistrů a podle toho se také zařídili. Převaha Interu byla od samého počátku enormní, ale už jak bývá zvykem, přicházela jedna spálená šance za druhou. Jako první si nevyužitou šanci připsal Nagatomo, když jeho střelu vyrazil výborný Antonioli. Brankář Ceseny se musel v zápase hodně ohánět a byl jednoznačně nejvytíženějším hráčem hostí. Po Alvarezově nepříjemné ráně nemusel zasahovat, neboť ta šla mimo. Obrovskou šanci spálil ve 21. minutě Giampaolo Pazzini, Maicon byl před Antoniolim sám a akci ještě vyšperkoval na lépe postaveného Pazziniho, jenže ten napálil Antonioliho a bylo po šanci.

I nadále se útočilo na jednu branku, ale Antonioli ne a ne kapitulovat. Maicon z dalšího pokusu střílel vedle a totéž platilo i o přímém kopu Wesleyho Sneijdera. Nizozemský záložník za chvíli znovu hrozil, jeho střelu k tyči fantasticky zlikvidoval Antonioli a brankář Ceseny si o minutu později vyšlápl i na hlavičku Pazziniho. A do konce prvního poločasu ještě jednou Antonioli. Lúcio tvrdě vypálil a Antonioli obličejem brance zachránil. Chvíli byla opora Ceseny otřesena, ale nic vážnějšího to nebylo.

Po změně stran začala překvapivě aktivněji Cesena. Z rychlého brejku pálil nad Iaquinta a v 53. minutě tentýž hráč napálil v obrovské šanci břevno. Bylo to důrazné varování pro defenzívu Nerazzurri a ta si z toho ponaučení nevzala. Jen čtyři minuty poté totiž přesně vystřelil na zadní tyč Luca Ceccarelli a míč skončil v Castellazziho síti - 1:0 pro Cesenu.

Odpověď domácích však byla blesková. Nenápadná střela Obiho změnila po teči jednoho z hostujících směr a brankář Antonioli byl bez šance - 1:1. Inter následně znovu ožil a opět se tlačil dopředu. Nápor Milánských nemohla Cesena vydržet a osmnáct minut před koncem skutečně podruhé inkasovala. Po sérii jasných šancí se hlavou prosadil Zarate a strhl vedení na stranu Interu - 2:1. Stramaccioniho svěřenci se definitivně uklidnili a do konce zápasu mohli přidat další branky. To se nakonec nestalo, ale Inter může slavit důležité vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jde me za 3 místem Cesenu rozdrtíme nejníň 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
snuff24

2:0

Reagovat
djwenca

Forlán je zas zraněný?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele