17. kolo
08.01.2012 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Cagliari trochu nečekaně rozstřílelo Janov

Jestli Enrico Preziosi před Vánoci měnil trenéra kvůli tomu, aby se neopakoval debakl z Neapole, pak muselo v prvním zápase nového roku přijít kruté vystřízlivění. Kouč Pasquale Marino totiž premiéru se svými svěřenci hrubě nezvládl a v Cagliari prohrál vysoko 3:0.

Janovu nepomohl ani útočník Alberto Gilardino, jenž si rovněž odbyl svůj debut. Cagliari absolutně nepotvrzovalo, že má jeden z nejhorších útoků v lize a dnes svého soupeře hladce rozstřílelo.

Už po deseti minutách mohl domácí fanoušky rozjásat Joaquin Larrivey, ale tehdy se ještě skóre neměnilo, protože Larrivey nedokázal po Dessenově centru trefit bránu. Útočník Cagliari nicméně vše "napravil" o tři minuty později, kdy Cossu vybojoval po faulu Kucky penaltu. Larrivey si vzal míč a pokutový kop bezpečně proměnil.

Cagliari zcela ovládalo první minuty utkání, Cossu donutil Freye k výbornému zákroku, po němž následoval rohový kop. Z něj Isolani opět hrozili, tentokrát zachránilo Janov břevno. Grifové se vůbec nechytali, a tak Marino sáhl už po 35 minutách k prvnímu střídání - Kucku nahradil Jorquera. Obraz hry se ale příliš nezměnil a nebýt výtečného Freye, šlo by se do kabin za mnohem horšího stavu, tedy z pohledu hostů.

Domácí znovu udeřili 11 minut po přestávce, zaslouženou druhou branku vstřelil Victor Ibarbo, který předběhl Seymoura a mířil sám na Freye, kterého hravě překonal. Když pak šel Janov po červené kartě pro Morettiho do desíti, bylo jasné, že již hosté s výsledkem nic neudělají.

Mizérii Grifů pak v 72. minutě zpečetil Granqvist, když si do vlastní sítě srazil Agostiniho centr. Cagliari tak může nový rok oslavit, v Janově tolik veselo nebude.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 FORZA CAGLIARI!

Reagovat
vanGomm

1X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele