23. kolo
11.02.2012 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Cagliari poráží v napínavé zápase silné Palermo

Zápas se specifickou příchutí pro střelce Mauricia Pinillu skončil vítězstvím jeho nového týmu. Cagliari i díky němu dokázalo porazit silné Palermo a nakukuje do první desítky.

Chilský střelec opustil Palermo kvůli nedostatku hracího času teprve v lednu, sám nyní nastoupil v dresu Cagliari. Od prezidenta Cellina to byl naprosto skvělý nákup, svou invencí a instinktem se přesně hodí do systému týmu a trenérovi splácí důvěru brankami. Jednu z těch nejdůležitějších vstřelil dnes. A pomsta to musela být velmi sladká.

Nicolas Bertolo se ocitl v první větší šanci, mohl otevřít skóre už po minutě. Cagliari utrpělo velkou ztrátu, po pěti minutách musel střídat Andrea Cossu, jenž má - snad nijak vážné - svalové problémy. Emiliano Viviano se činil, proti Pinillově bleskurychlé hlavičce skvěle zasáhl.

Chuť skórovat byla na střelci Cagliari hodně vidět, i v další šanci se ocitl právě on. Se stejným účinkem, opět nedokázal překonat dobře postaveného Viviana. Dalším z řady byl Ibarbo, velmi aktivní nenápadný střelec. Zahaviho hlavičku s přehledem zlikvidoval Agazzi.

Deset minut po poločasové přestávce se prosadil domácí. Thiago Ribeiro našel právě Ibarba a ten si všiml dobíhajícího Pinilly. Sladký pocit pomsty, zasloužená branka, vstřelená právě chilským útočníkem a 1:0 pro Cagliari.

Ibarbo mohl vstřelit druhý gól, jenž by zlomil Palermu vaz asi definitivně. Svůj volej ale napálil nad bránu. Stejně tak jeho spoluhráč Dessena. Abel Hernandez poté střídal, aby oživil strnulou hru Palerma a povedlo se mu to málem bezprostředně po nástupu na hřiště.

To se mu ale nepodařilo a tak se zde vytvořil prostor pro Cagliari. A ten jej bezezbytku využil. Pinilla našel nabíhajícího Dessenu a zkušený hráč stanovil výsledek 2:0.

Hosté se ale nechtěli vzdát. Pomohl jim i rozhodčí, který daroval Palermu penaltu. Po faulu Perica na Hernandéze se Uruguayec nemýlil a vstřelil kontaktní branku. Víc ale hosté nestihli a domů odjíždějí bez bodu.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele