32. kolo
12.04.2012 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bologna FC - Cagliari Calcio 1:0

Oba týmy měly dostatek šancí na získání tří bodů, z těch se ale nakonec raduje domácí Bologna. Výhru jí vystřelil parádním přímým kopem Alessandro Diamanti.

Boloni se v této fázi soutěže příliš nedaří, dokázala zvítězit pouze jednou z posledních šesti zápasů a tento nepříznivý stav ji posunul z horní poloviny tabulky až na patnácté místo. Souboj by se dal označit také jako hra bez útočných es, protože oba týmy nemohli nasadit své nejlepší útočníky. Di Vaio byl suspendován, kvůli červené kartě z minulého kola nenastoupil ani Mauricio Pinilla.

Bologna je po výhře dvanáctá, což je určitě mírný pokrok, Cagliari je o dvě místa za ní. Domácí tak dosáhli na magickou čtyřicetibodovou hranici, obecně považovanou za klíč k záchraně.

V úvodu zápasu nejvíc zlobil Ribeiro, obrána domácích s ním měla velké problémy a často musela odvracet útoky hostí až na hranici svých sil. Roberto Acquafresca na druhé straně vystrašil bývalého spoluhráče Agazziho, brankář sardinského celku si ale s jeho ranou poradil. Velkou zbraní Cagliari je Daniele Conti, záložník tvoří srdce i svaly týmu zároveň a dnes svedl velké množství soubojů s výborně hrající zálohou domácích.

Skvělou příležitost spálil Andrea Cossu, brankář Gillet byl na místě. A musel zasahovat znovu, když si po rohovém kopu a hlavičce Acquafrescy málem vstřelil vlastní gól obránce Daniele Portanova. Joaquin Larrivey poté předvedl krásné sólo, které ale nedokázal přesně zakončit. A poločas uzavřel Alessandro Diamanti svou dalekonosnou ranou.

Pulzetti se hodně snažil, aby se diváci dočkali branky hned po návratu na svá místa, ale obrana hostí byla proti. Kdyby proměnil, nemusel by sledovat, jak jeho tým inkasuje. I když nutno podotknout, že gól Diamantiho stál zato. Z pětatřiceti metrů zamířil ofenzivní hračička přesně k tyči a otevřel skóre - 1:0.

Vyrovnat mohl vzápětí Cossu, ale šikovný playmaker v dresu hostí nenapodobil svého konkurenta a střílel mimo. Za Bolognu mohl zdvojnásobit vedení Robert Acquafresca, ale hrotový útočník si nakonec neporadil s Agazzim. Neujaly se ani střely střídajícího Ramiréze, ani na druhé straně hrozícího Larriveye.

V závěru utkání byl na tribunu vykázán trenér domácích Pioli. Ten si opakovaně stěžoval čtvrtému sudímu za příliš velké množství standartních situací ve prospěch soupeře a zbytek zápasu se zlobil už jen na tribuně. Pocuchat nervy mu mohl Cossu, který ale v závěrečném tlaku nezvládl zakončení. Stejně tak se vedlo i Nainggolanovi, a tak vítězí Bologna.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bologna i Cagliari se nacházejí mimo ohrožení sestupových vod!!!

to co za debila pisal!!!mozno treba pozriet aj tabulku ked nieco chcem napisat!!!3 body od zostupu asi nie je pasmo zostupu,achhhhh boze

Reagovat
smazaný uživatel

3 body od sestupu teda je pasmo sestupu??? taky by ses mel zamyslet ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

v tom bolo trochu ironie

no ale kludne vody ma tak catania alebo chievo!!!

Reagovat
Sotuen

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele