32. kolo
11.04.2012 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Kapitán spasil Řím!

Gól Francesca Tottiho nakonec patřil k těm rozhodujícím. Legenda Římanů se prosadila v nouzi nejvyšší, jen pár chvil poté, co mnohem dál udělal Alex Del Piero. Udinese dnes nestačilo na domácí.

Dnešní duel mezi domácím AS a Udinese měl vcelku jasného favorita. Giallorossi se dívali na svého soupeře už mnoho kol, Udinese se daří a minulé kolo skončilo pro AS velkou potupou, když prohrálo 2:4. O to snadnější úloha čekala hráče Udinese. Ti ale postrádali několik klíčových postav své základní jedenáctky, což se na výsledku také podepsalo. Největším překvapením bylo posunutí Daniela De Rossiho do středu obrany, kde odvádí ve velkých zápasech klíčové souboje a výborné výkony.

AS se muselo obejít bez Cassettiho, Burdissa, Juana, Boriniho a Greca. Hosté přijeli bez Mauricia Isly, Dušana Basty, Badua, Benatii a Floro Florese.

AS se dostalo do vedení již po osmi minutách. Taddeiovu přihrávku mezi tři obránce a do běhu Osvalda využil útočník Giallorossi perfektně a nadvakrát překonal Samira Handanoviče - 1:0 pro domácí.

Velkou šanci poté nevyužil Marquinho, jenž mohl možná nahrávat na volnějšího Osvalda, místo toho se ale rozhodl pro samostatný postup. Další gól mohl přidat Erik Lamela, ale skvěle zasáhl Pasquale. Kolmé přihrávky v podobě "české" uličky byly dnes večer velkou zbraní AS, na kterou nemělo Udinese vždy odpověď.

Stejně se ale hostům podařilo ještě do přestávky srovnat stav utkání. Di Nataleho nahrávku proměnil v důležitý gól záložník Gelson Fernandes a do kabin tak oba celky odcházely za nerozhodného stavu.

Di Natale se dnes snažil svůj tým posunout k výhře, nebylo mu ale přáno. Na druhé straně se o něco podobného pokoušel Francesco Totti, jeho čas měl ale teprve přijít. Ani Pablo Osvaldo se po jeho nahrávce neprosadil. Na bránu Samira Handanoviče se valil další útok, ten měl jméno Lamela. Argentinská hvězdička předvedla skvělé sólo, ale míč za zády brankáře Handanoviče nakonec neskončil. Po Bojanově centru si obrana hostí málem vstřelila vlastní gól.

Když do konce zbývaly pouhé čtyři minuty, domácí udeřili. A zachráncem je pro dnešní večer opět kapitán Totti. Chytrá nahrávka na Osvalda znamenala nebezpečí, argentinský útočník si rychlými pohyby obhodil brankáře Handanoviče a poslal míč před bránu. Tam si na něj počkal Totti a i přes snahu obránce Danila míč síť rozvlnil - 2:1!

A nebylo to vše, o další dvě minuty později se po rychlém sólu Bojana Krkiče AS znovu radovalo. Skvělý centr přesně na hlavu naskakujícího Marquinha znamenal definitivní pojistku na výsledek, který udělal Enriquemu i všem příznivcům AS velkou radost. Navíc drží tým z hlavního města ve hře o poháry.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 AS má na to aby Udine porazilo DAJE ROMA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

AS nema na nic

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

vubec nevíš AS má prostě někdy blbé výsledky ale vyhrat muzou !!!

Reagovat
Francesco Totti AS

ty preview a souhrny AS v podání mistra Pražáka jsou čím dál lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

toto asi AS nenechá ujít. 3:1

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA GIALOROSSI

Reagovat
Francesco Totti AS

13.Pro Ondru Pražáka

Reagovat
smazaný uživatel

pyspetr pěkně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele