24. kolo
19.02.2012 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Souboj exútočníků vyhrál Borini

Dva mladíci, jenž si vyměnili kluby, se dnes setkali tváří v tvář. Fabio Borini přestoupil z Parmy do Říma, Stefano Okaka putoval druhým směrem. Dnešní utkání rozhodl jediný gól prvně jmenovaného.

"Giallorossi" jsou velmi zajímavým týmem, který ale předvádí nevyrovnané výkony. Čtyřbrankovou nadílku do sítě Interu AS nedokázalo naplnit proti Sieně, s níž dokonce prohrálo. Burdisso s Kjaerem jsou mimo hru, ve stoperské dvojici tak nastoupili osvědčení harcovníci Juan s Heinzem. V útoku si našel své místo opět Osvaldo, který se vrátil po dlouhém zranění, vedle něj nastoupil kapitán Totti s mladým Borinim.

Parma začala skvěle, Palladiniho centr prošel přes Stekelenburgovo území i přes Morroneho nebo Giovinca. Poté se hráči AS dožadovali penalty, Taddeiův centr se lehce dotkl Ferrariovy ruky, sudí ale neposoudil případ jako nedovolený.

Jak už to tak bývá v zápasech AS, hráči se snaží udržet míč pod kontrolou množstvím přihrávek a centrů. V tomto ohledu byl velmi vítaným návrat De Rossiho, který společně s elegantním Pjaničem a Fernandem Gagem tvoří velmi vyváženou záložní formaci. Výsledek práce dvou posledně jmenovaných také vedl k úvodní brance. O tu se zasloužil mladý Fabio Borini, jehož hvězda po zranění Osvalda prudce vzlétla nahoru. Ukázkovou ranou překonal Miranteho a dal svůj sedmý gól v sezoně.

Borini byl velmi aktivním hráčem, jenž neustále napadal obrannou linii Parmy. Jeho nabídku nevyužil Pablo Osvaldo, na němž byla nervozita i nerozehranost viditelná. Na druhé straně nastoupil Okaka, nahradil ještě před poločasem nevýrazného Palladina.

Mirante se musel na začátku druhé půle vytáhnout proti akci Boriniho, Osvaldo opět nebyl včas ve vápně. Z následného protiútoku se urodila velká šance Okaky, kterého nestíhal Taddei. Stekelenburg ale jeho úmysly vystihl a zneškodnil.

Totti se snažil svůj sedmistý profesionální zápas okořenit gólem, mnohokrát k tomu byl velmi blízko. Rosiho střelu úspěšně zlikvidoval Mirante. Další šanci pro Rosiho vytvořil krásnou přihrávkou Gago, obránce ale minul.

V dalších dvou šancích se ocitli střídající hráči Lamela s novou posilou, záložníkem Marquinhem. V poslední šanci se ještě objevil Bojan Krkič, ale nakonec Miranteho nepřekonal. AS se posouvá na páté místo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

to je blbost Parma tak dobrá není

Reagovat
smazaný uživatel

to tlacitko "reagovat" pod komentarem neni jen tak z prdele btw:sice neni,ale to je jen prani

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA AS musíme předehnat Neapol a Inter

Reagovat
smazaný uživatel

parma strašně dlouho neprohrála.....takže zítra

Reagovat
smazaný uživatel

no ale ted prohraje (doufám)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele