15. kolo
12.12.2011 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Řím dokázal sebrat Juventusu bod!

Domácí AS se i přes hrozivě vypadající marodku popralo s lídrem tabulky a v krásném zápase nakonec uhrálo důležitou remízu. Juventus měl místy drtivý tlak, ale víc jak jednu branku vstřelil nedokázal.

Už po pěti minutách šili domácí do vedení, branku vstřelil Daniele De Rossi, ovšem velkou práci odvedl také Arturo Vidal, jenž míč netrefil a ten propadl do sítě. Giorgio Chiellini po krásné akci 'Staré dámy' srovnal skóre. A o dvě minuty později kapitán Totti neproměnil penaltu, takže se na Stadio Olimpico dnes večer body dělily.

Sestava zraněními a diskvalifikováním zdecimovaného Říma dnes nevypadala jako sestava hodná souboje s tak velkým klubem. De Rossi na stoperské pozici, jeho místo zaujal sotva zletilý Federico Viviani a na hřiště se podíval také Taddei s Grecem. Pozitivní byla souhra Tottiho s Osvaldem, jenž se vrátil po jednozápasovém distanci za útok na spoluhráče Lamelu. Juventus nemohl počítat se službami Mirka Vučiniče, vrátil se ale Andrea Pirlo, na hrotu útoku nastoupil Alessandro Matri.

Od prvních minut se za bouřlivé atmosféry snažil tvořit hru hostující turínský gigant a především zkušenější záloha tvořila po celou dobu tu rozdílovou část obou celků. Ale ani AS nehrálo z výrazně defenzivní taktikou a chtělo favorita potrápit.

Už v páté minutě se mu to povedlo lépe, než kdokoli čekal. Na krátko rozehraný rohový kop se od Tottiho dostal k De Rossimu a 'Capitano Futuro' vrátil míč před bránu takovým způsobem, že ho zmatený Arturo Vidal nedokázal odvrátit a balon se záhadným způsobem pomalu doplazil za brankovou čáru Juventusu - 1:0 pro AS.

Hosté ale nepolevili a dál se tlačili před Stekelenburgovu bránu. V obraně domácích se ale dnes napevno postavila závora tvořená Gabrielem Heinzem a Danielem De Rossim, nepouštějící do své výsostné oblasti mnoho hráčů soupeře. Ale Juventus si přes velké procento držení míče a soustavný pobyt na římské polovině nedokázal vypracovat větší brankovou příležitost, Stekelenburg prováděl spíše rutinní zákroky.

Poklidný zápas holandskému brankáři narušil akorát Vidal, který se střelou snažil napravit svou chybu a aktivní byl také Simone Pepe, kterého ale obrana nakonec zablokovala. To se povedlo Heinzemu také napodruhé, když minutu před koncem prvního dějství podniklo křídlo 'Bianconeri' rychlý protiútok. Do šaten tak odcházel spokojenější Luis Enrique.

Deset minut po přestávce se ale na hosty přece jen usmálo štěstí. Vidal našel hezkým centrem Estigarribiu a ten nahrával před bránu. Z římských obránců byl k dispozici pouze stínující De Rossi a tak se kolos v obraně Juventusu před Stekelenburgem v klidu prosadil - 1:1.

Hned o minutu později mohlo vést opět AS. Nešťastný Vidal fauloval ve vápně Lamelu a míč si vzal na starost expert no.10 - Totti. Proti ale nestál nikdo menší, než Gianluigi Buffon a penaltu vyrazil. Hosté poté vystřídali, na hřiště se dostali Quagliarella a Giaccherini, ale Stekelenburg předvedl famózní zákrok. AS hrozilo spíše z protiútoků. Když už byl na hřišti také Marco Borriello, Lamela proběhl mezi třemi hráči a předložil míč kapitánovi, který ale při obcházení obránce Chielliniho neuspěl.

Vypjatý zápas tak skončil remízou, spokojenější ale mohou být spíše domácí. V příštím kole hraje první Juventus s Novarou, devátý Řím nečeká ale opět nic lehkého, na San Paolo jej přivítá Neapol.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, football-italia.net

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak vzhledem k formě obou dvou mužstev se čeká 2... Já si ji také přeji, ale je možné,že náhradníci As Roma se vyhecují a uhrají s námi( Juve) remízku, která by ale vzhledem k formě Romy byla ztrátou... Tip 0:1...přání 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

uz by mohli konecne prohrat

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

to by taky nevadilo AS to už musí dat !!!

Reagovat
smazaný uživatel

myslim si ze z AS spravime trhaci kalendar.... 0:4

Reagovat
Votas

jasná záležitost pro juve

Reagovat
smazaný uživatel

MERDA ROMA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0

Reagovat
pavel.fotbal

Věřím Juventusu , přidá další kamínek na cestě za titulem 2 : 3 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA ROMAAAA !!!!! ---> Juventus 2:0 Totti De Rossi (Osvaldo) snad už AS vyhraje !

Reagovat
smazaný uživatel

roma hanba rimu hanba lui enrik hanebny coach hanba a nic ine vyhodte ho iba debil da de rosiho do obrany a osvalda do tottiho

Reagovat
smazaný uživatel

co ty víš o Římě ?

Reagovat
smazaný uživatel

asi trosku viac ako ty kedze par znamych tam robi internistoch v klube nenavidia luja enrika ale mlcia lebo sa boja vihazoiva

Reagovat
smazaný uživatel

Veď ani nevieš nevieš písať

Reagovat
Francesco Totti AS

ty si maďar

Reagovat
smazaný uživatel

arsin -->

Reagovat
smazaný uživatel

to vím taky že Enriqueho nemají v lásce ale aspon nevyhazuje dobré hráče

Reagovat
smazaný uživatel

AS Řím dává v 6. minutě gol De Rosi

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 trapis Buffon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele