28. kolo
19.03.2012 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Těsná výhra a tři body pro Řím

Janovským Grifům se nepodařilo navázat na tradici výher nad římským AS, domácí prokletí zlomil Daniel Pablo Osvaldo, jehož branka ze začátku zápasu rozhodla celé utkání.

Římské fanoušky nepotěšila vynucená absence kapitána Tottiho, De Rossiho stav se ale zlepšil natolik, že Capitan Futuro byl schopen do utkání nastoupit. V základní sestavě se potkal s Borinim, Kjaerem nebo Osvaldem. Bojan Krkič zůstal pouze na lavičce. Mezi třemi tyčemi znovu úřadoval Maarten Stekelenburg, na pravé straně se občas prošel Rodrigo Taddei.

Juraj Kucka s Kevinem Constantem nemohli do utkání nastoupit, v základní sestavě se neobjevili ani Giuseppe Sculli s Boškem Jankovičem, od začátku naopak hráli Giandomenico Mesto nebo posila Belluschi se záložníkem Miguelem Velosem.

Janov se nechystal prohrál, což dokázaly šance Gilardina s Biondinim, které ale na poslední chvíli zastavila dobře fungující obrana domácích. Gól padl na druhé straně. Leandro Greco našel přesným pasem Pabla Osvalda, který si po ukázkovém zpracování poradil s Rossim a zatočil míč až do Freyovy brány - 1:0.

Na druhé straně se o něco podobného pokoušel Rodrigo Palacio, který využil nedorozumění Kjaera s Taddeiem a mířil jen těsně vedle. Kombinace Lamely s Borinim vedla k zákroku Freye, po němž následoval rohový kop. Jeho rozehrávku zakončil Simon Kjaer.

Na přesný centr Taddeie si naběhl Osvaldo, který se dnes pohyboval přesně na hranici ofsajdu, ale i díky obraně Janova napálil míč vedle brány. Po Grecově pádu v pokutovém území žádali hráči AS penaltu, rozhodčí ale jejich prosby nevyslyšel. Freyovu pozornost tak prověřila až rána De Rossiho.

Rossiho nahradil na druhý poločas Boško Jankovič, který sledoval jak sólo Lamely, tak bídně zahraný přímý kop od Boriniho. Špatný odkop Taddeie poslal do šance Gilardina, ale Stekelenburg byl na svém místě včas. Boriniho lob Freye nezaskočil, jeho rukavice často větral také střídající Bojan Krkič, který se dnes dostal do mnoha slibných šancí.

De Rossiho chytrý centr sklepl mladý Španěl na prsa a chtěl zakončovat, to se mu ale nepovedlo. Vedle něj nabíhal před prázdnou bránu ještě autor první branky, Pablo Osvaldo. Velosovu ránu zlikvidoval poprvé Kjaer, podruhé ji vytáhl Stekelenburg nad břevno. Nejlepší šanci hostí měl na kopačce po skvělém pasu Jorquery Palacio, ale míč skončil na břevnu.

A když své šance neproměnili ani Bojan s Marquinhem, rozešly se oba týmy za stavu 1:0 pro AS. Výsledek prohlubuje krizi Janova, který nedokáže proměňovat své šance a odsuzuje ho na čtrnácté místo, AS tlačí na páté Udinese.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 DAJE ROMA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Francesco Totti AS

hrajem doma proti nejhorší obraně v lize...takže 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

spíš 2:1 Fabio nebo Totti

Reagovat
smazaný uživatel

pokud bude hrát

Reagovat
Francesco Totti AS

nebude

Reagovat
smazaný uživatel

právě ted jsem to zjistila

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

over 2,5 - 2:1 / 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Slejdy

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

pojdme AS druhý poločas musíte zvládnout GRANDE ROMA

Reagovat
smazaný uživatel

jooooooooooooooooooo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele