27. kolo
27.02.2011 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Inter porazil Sampdorii a čeká na výsledek dohrávky

Inter zvládl těžkou misi v Janově a minimálně do zítra se posunul na druhé místo. Vítězství nad Sampdorií obhájci titulu zařídili svými góly Wesley Sneijder a Samuel Eto'o a v zítřejší dohrávce AC Milán - Neapol se rozhodne, zda Nerazzurri zůstanou druzí a jaké budou mít případně manko na vedoucí mužstvo.

Speciální duel to byl na Marassi pro Giampaola Pazziniho, který teprve v lednu opustil právě výběr Blucerchiati a vydal se směr Inter. Návrat "domů" zažil také Andrea Ranocchia, který se zázračně rychle uzdravil, ačkoliv ten oblékal dres janovských Grifů.

Sampdorii sice Inter nedokázal porazit na jejím hřišti v posledních čtyřech duelech, ale dnes tři body skutečně potřeboval. V úvodu minul branku po Sneijderově rohu Ranocchia, další Nizozemcovu asistenci nevyužil Kharja, jenž rovněž pálil nepřesně. Poté se do zakončení opřel sám Sneijder, ale jeho skvělý trestný kop lapil Curci. Sampdoria poprvé zahrozila skrze Maccaroneho, ale jeho střela byla slabá. Poli sice pálil tvrdě, leč nepřesně.

Po půlhodině hry přišla dosavadní největší šance duelu. Rohový kop našel Danieleho Dessenu, kterého však nechtěně zastavil spoluhráč Maccarone. Přesto si ještě musel gólman Julio Cesar poradit s dorážkou Manniniho. Na druhé straně přihrával z brankové čáry Pazzini Kharjovi, ale jeho střelu obrana Dorie zablokovala. Před brankou hostů byl opět viděn Maccarone, Gubertiho centr ho však netrefil.

V další šanci zastavil Maccaroneho svým tělem Ranocchia a stejně tak udělal při dorážce Zieglera. V závěru prvního dějství mohl padnout první gól, když kolem Stankoviče prošel do vápna Poli a dokonce překonal Julia Cesara, ale míč nakonec skončil na tyči. Ještě v nastaveném čase stihl zaútočit Eto'o. Jeho střela ale byla příliš slabá na to, aby překonala Curciho.

Ve druhém poločase se dlouho nic nedělo. Střílel jen Sneijder a na druhé straně se snažil Maccarone, ale gól přišel až se 73. minutou. Svou vytříbenou kopací techniku ukázal Wesley Sneijder, když z dobrých 20 metrů z trestného kopu nedal svou zakroucenou ranou šanci. Na hřiště se pak dostal Biabiany, jenž v lednu putoval opačným směrem co Pazzini a málem přihlížel dalšímu Sneijderově gólu, tentokrát však Nizozemec z trestného kopu trefil tyč.

Julio Cesar pak skvěle podržel svůj tým, když vychytal střídajícího Komana, ale nakonec by stejně případný gól neplatil, protože domácí borec stál v ofsajdu. Na poslední minuty přišel za Pazziniho Mariga, okamžitě zastavil dobrým zákrokem Machedu a celá akce vyústila až v Eto'ovu šanci, kterou zlikvidoval Curci. V nastaveném čase se však hrnul kamerunský útočník na Curciho znovu a ačkoliv na poprvé opět neuspěl, z dorážky už druhý gól Interu přidal a upravil na konečných 0:2.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 FORZA INTER

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 inter nesmi zavahat

Reagovat
Filipow

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele