27. kolo
27.02.2011 15:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

AS Řím - Parma FC 2:2

AS Řím ztratil další nadějně rozehrané utkání a poprvé pod Montellou ztratil. Giallorossi přitom vedli už 2:0, ale po odchodu Tottiho jakoby ztratili vůdčí osobnost. Hrdinou Parmy se stal Brazilec Amauri, jenž vstřelil obě branky svého týmu. Před koncem byl vyloučen hostující Paci.

Utkání mělo poměrně vyrovnaný průběh, tedy až do úvodní trefy Říma. Po kontaktu Tottiho s Palettou se domácí dožadovali pokutového kopu, ale na ten si musel ještě nějakou dobu počkat, přesněji do 20. minuty. V té době byl totiž faulován Taddei a nařízenou penaltu suverénně proměnil kapitán Francesco Totti - 1:0 pro AS Řím. Za chvíli se největší ikona klubu namotala do hlavičkové situace, nicméně Totti stál ve špatné pozici a branku vůbec netrefil. Ještě do konce prvního poločasu vstřelili domácí druhý gól. Po rohové kopu nadvakrát zakončil Juan a zvýšil na 2:0. Vincenzo Montella mohl být s průběhem prvního poločasu naprosto spokojen.

S druhým poločasem už to bylo horší. Přitom to vypadalo, že Římané si vedení uhlídají. Totti dokonce prošel přes tři hráče, ale čtvrtá překážka v podobě brankáře Miranteho se mu stala osudná. Pak už přišly velké chvíle brazilce Amauriho. Ten nejprve v těžké pozici zasáhl centr Valianiho a snížil, a o chvíli později využil špatného bránění při standardní situaci - 2:2.

AS Řím tak znovu vedl a opět přišel o nadějný náskok a takřka vyhrané utkání. Giallorossi ještě mohli strhnout vedení na svojí stranu, zvláště když byl vyloučen za faul na Meneze Paci. Po závaru před brankou zahrál Crespo rukou a Daniele De Rossi se u pomezního vehementně dožadoval odpískání pokutového kopu, jenže se tak nestalo. Paradoxně mohla udeřit i Parma, ta měla dvě obrovské šance, ale při Donim stála notná porce štěstí. AS Řím tak nakonec jenom remizoval s Parmou 2:2.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Totti,Totti(pen)

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

doufam že to bude jasna 1, 2:0

Reagovat
Francesco Totti AS

už by bylo načase zase začít vyhrávat...FORZA ROMA!

Reagovat
Slejdy

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Od 17.6. 2001 AS Řím doma s Parmou neprohrál, statistika domácích na domácí půdě je také přesvědčivá. Můj tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

AS ROMA 3:0 Parma forza lupi!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele