1. kolo
23.08.2009 20:45 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Janov CFC - AS Řím 3:2

Diváci na Marassi viděli strhující pětibrankovou přestřelku! AS Řím nedokázal ve venkovním prostředí jednobrankové vedení a nakonec podlehl domácímu FC Janov 2:3. Jak již bylo předem předpovídáno, jednalo se o velmi vyrovnané utkání.

V první větší šanci utkání se ocitl hostující kapitán Francesco Totti. Brankářská posila domácích, Marco Amelia, jej však zkušeně vychytal. Janov se snažil odpovědět prostřednictvím Hernána Crespa. Nejprve jeho střelu polapil Arthur, posléze se Argentinec po drzém průniku dožadoval penalty za zákrok Andreolliho. Kontakt však byl minimální a sudí Morganti ledově klidný. Krátce před koncem opatrného prvního poločasu výrazně postrašili domácí publikum Giallorossi. Nicolas Burdisso si naskočil na Pizzarův rohový kop a jeho hlavičce chyběly jen milimetry.

Druhý poločas byl značně živější. Janovští v něm představili další dvě své posily - Rodriga Palacia a Domenica Criscita a druhý jmenovaný se při svém debutu hned zapsal do střelecké listiny. Alberto Zapater sklepl Sculliho centr ve vápně přímo před nabíhajícího Criscita, jemuž nechal stoper Andreolli příliš mnoho prostoru. Domácí záložník tedy poslal do Arthurovy brány nechytatelný half-volej z deseti metrů.

Odpověď vlků byla rychlá. Jeremy Menez si naběhl na centr Marca Motty a poslal dobrou hlavičku na bránu. Nicméně u zadní tyče číhal Rodrigo Taddei, který míč ještě přesně nasměroval směr síť. Uplynulo deset minut a Římané dokázali utkání otočit! Hosté vytěžili z chaosu v janovském vápnu. Míč se dostal až za vápno k Stefanu Gubertimu, jenž bez rozpaků vypálil. Gubertiho střelu by Amelia nejspíše chytl, ale trajektorii střely naprosto vychýlil Francesco Totti a hosté se tak mohli radovat podruhé.

Domácí se však rozhodně nehodlali vzdát. Uběhlo pět minut od Tottiho branky a Alberto Zapater se postavil k přímému kopu. Záložník Janova si tak osladil svůj debut bravurním gólem z dvaceti metrů! Za rovnocenného stavu se bojovalo, leč síly stačily. Nejprve vyprášil Ameliovi rukavice De Rossi, poté na druhé straně orazítkoval Palacio břevno. V zápalu boje byl však málem vyloučen Giuseppe Biava za nehezkou stoličku Menezovi.

Ke zklamání hostů se však domácím podařilo strhnout vítězství na svou stranu. Centr z vlastní poloviny zužitkoval k dělovce Sculli. Jeho střelu Arthur dokázal vyrazit, ale pouze před sebe, kde číhal Giuseppe Biava. Italský stoper tak nedal Arthurovi sebemenší šanci a v Janově mohly začít oslavy prvního vítězství v nové sezóně.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tady se nabízí 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

vela golov tak 3-4 goly padnu

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 AS se bude letos pohybovat ve středu tabulky...

Reagovat
Devil

Reagovat
kopajda

AS Ř

Reagovat
kopajda

AS ŘÍM BUDE NEJVĚTŠÍM PŘEKVAPENÍM SEZONY!!!!!!!

hůř jak na 3. místě nebude!!!

Reagovat
Devil

Reagovat
kopajda

chcípni

Reagovat
DelPiero137

Odkedy je Chriscito zaloznikom a debutoval uz davno v drese Janova. Akurat predlzil hostovanie na trvaly pobyt... Ale Janova sa bude treba bat, na papieri su velmi silny.

Reagovat
DelPiero137

Odkedy je Chriscito zaloznikom a debutoval uz davno v drese Janova. Akurat predlzil hostovanie na trvaly pobyt... Ale Janova sa bude treba bat, na papieri su velmi silny.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele