4. kolo
20.09.2009 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Inter Milán 1:2

Inter v Cagliari nepředvedl zrovna povedený výkon, avšak nakonec dotáhl zápas na Stadio Sant'Elia do vítězného konce. Na branku Jedy z prvního poločasu odpověděl ve druhém poločase dvěma brankami v rozmezí pěti minuty Milito a rozhodl o konečném výsledku 1:2.

Utkání začalo pro Cagliari skvěle, ačkoliv první střely si připsal hostující Dejan Stankovič. Ten ale branku netrefil a poté se hra přesunula na druhou stranu, kde došlo v 16. minutě k souboji Maicona s Matrim a hlavní sudí Orsato nakonec odpískal penaltu, když viděl strčení brazilského beka. Pokutový kop proměnil Jeda a poslal Cagliari do překvapivého vedení.

Uběhlo jen několik málo sekund a Matri málem zaskočil Nerazzurri podruhé, když unikl obráncům, ale trefil pouze boční síť. Inter se poté snažil směrem dopředu něco vymyslet, ale nebylo to ideální. Sneijder z trestného kopu trefil pouze zeď. Další standardní situaci již zahrával Samuel Eto'o, ale jeho parádní střela pouze olízla tyč.

Na nepříznivý výsledek reagoval José Mourinho změnou rozestavení na ofenzivnější, když na hřiště poslal Thiaga Mottu a Maria Balotelliho. Jenže v úvodních minutách druhého dějství to kýžené ovoce nepřineslo, naopak Cagliari mohlo navýšit vedení. Dessenova rána orazítkovala břevno. Interu nakonec musela k vyrovnání dopomoci obrovská chyba v domácí obraně. Daniele Conti klopýtl o míč ve prospěch Eto'a, který poslal míč Militovi a ten přesnou ranou srovnal.

'El Principemu', jak se Militovi přezdívá, stačilo jen pět minut a Inter rázem vedl. Bývalý útočník Janova si naběhl na přesný míč za obranu a v souboji jeden na jednoho si poradil s gólmanem Marchettim a otočil vývoj utkání. Poté sestřelil Balotelliho Astori, který již na svém kontě měl žlutou kartu, jenže rozhodčí se mu druhou dát neodvážil. To rozlítilo trenéra Nerazzurri Josého Mourinha, který musel být následně vykázán. Milito mohl přidat i třetí branku, když opět spolupracoval s Eto'em, ale přestřelil. Poté musel hřiště opustit kvůli zranění Thiago Motta, už po dvaceti minutách jeho pobytu na trávníku.

Vlastní branku následně riskoval hostující obránce Maicon, když si centrovaný míč nebezpečně srážel nad branku. Další šance Cagliari přišla po špatném bránění soupeře, ale nakonec vše vyřešil Julio Cesar, který zlikvidoval střelu Nene'ho a Chivu, ten zablokoval Dessenovu dorážku. V závěru své šance zahodili Balotelli a Eto'o, stejně jako na druhé straně Jeda, a proto si nakonec Inter odváží vítězství 1:2.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ten utok Interu je bombasticky Quaresma, Suazo, Balotelli :D,akože Suazo nie je ani nominovany,ale nevadi:D

Reagovat
smazaný uživatel

Dlaší odfláknutý a neprofesionální článek na tomto servri. Cituju autora:

"Inter Milán začal sezonu dvěma výhrami a dvěma remízami, což není úplně ideální start, avšak na San Siru volají po živém přestupovém létu po trpělivosti, mužstvo se potřebuje sehrát"

Stačí se podívat pod článek kde každý jasně vidí, že autor musel mít tak 2 promile, aby napsal takovouto blbost (Inter má statistiku 2+1, LM či pohár se asi težko do calcia počítá). Taky ta předpokládaná sestava je blud, když v ní uvedený hráči jako Suazo či Muntari nejsou k tomuto zápasu ani nominováni. Pokud to autor jenom převzal, tak je dobrý si informace nejdřív ověřit než pouštět do světa hlouposti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele