33. kolo
11.04.2010 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

AS Řím - Atalanta BC 2:1

Serie A má pět kol před koncem soutěže nového lídra. AS Řím totiž hned na poprvé využil možnost přeskočit Inter a na rozdíl od milánského AC vůbec nezahálel. Giallorossi prakticky rozhodli o svém triumfu v prvním poločase, kdy se trefili Vučinič a Cassetti. Za hosty už pouze snížil Tiribocchi.

Hned na úvod je nutné zmínit, že na Olympijském stadionu v Římě se zrovna ofenzivní galapředstavení nekonalo. Hrálo se spíše opatrně a vzhledem k důležitosti utkání to ani není nikterak překvapivé. Vlkům výrazně pomohl při první brance brankář Consigli, který neudržel Vučiničovu střelu ze střední vzdálenosti, Consiglimu střela doprostřed vyklouzla z rukavic - 1:0 pro AS Řím. Ve 27. minutě domácí zvýšili své vedení, na centr Francesca Tottiho si naskočil netradiční zakončovatel Marco Cassetti - 2:0 pro AS Řím. Římané poměrně brzy vstřelili dvě branky a to jim pochopitelně velmi vyhovovalo, naopak Atalanta byla v těžké situaci a přes pozornou obranu Giallorossi se dostávala takřka výjimečně. V Prvním poločase se krom dvou branek nic nestalo, takže domácí vedli 2:0.

Také druhý poločas nebyl z herního hlediska nijak atraktivní, nicméně nový náboj mohlo dostat toto utkání v 53. minutě. To totiž nastala pro domácí komplikace, Atalantě se totiž podařilo snížit. Tiribocchimu stačila opravdu chvilka, aby v pokutovém území přesně zamířil k tyči a snížil. S ubývajícím časem se Atalanta hrnula do útoku a Římané více bránili, však si byli vědomi důležitého vedení 2:1. Nicméně hosté přeci jenom mohli vyrovnat, chybu v defenzívě vyrobil Riise, jenže naštěstí pro domácí vše zachránil dobrým zákrokem Julio Sergio. Dále se dvakrát do zakončení dostal Ferreira Pinto, jedna rána šla vedle, při druhé zase musel zasahovat Sergio. Vyrovnáním neskončil ani akrobatický Tiribocchiho pokus, Řím vyhrál 2:1 a dostal se do čela celé soutěže.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
scr

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Slejdy

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

FORZAAAA ROMAAA a sme prvy nadhera

Reagovat
smazaný uživatel

MRDKY Z ŘÍMA,DLOUHO PRVNÍ NEBUDOU,FORZA INTER

Reagovat
scr

skvele skvele skvele!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele