4. kolo
20.09.2009 20:45 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

AS Řím - ACF Fiorentina 3:1

AS Řím potvrdil svou letošní kyvadlovou formu a po šokující prohře v Evropské lize s Basilejí porazil doma silnou Fiorentinu. Dvě branky Francesca Tottiho a jedna trefa Daniele De Rossiho prakticky rozhodly o vítězi již v první půli. Za Violu již jen snížil Alberto Gilardino.

Domácí vlétli do utkání jako uragán. Brankář hostí Sebastien Frey měl od samého začátku plné ruce práce. Nejprve jej protáhl John Arne Riise a poté i Vučinič následován dvěma pokusy Simoneho Perrotty. Ve 27. minutě Giallorossi zužitkovali svůj tlak. Vučiničova střela, jež mířila nebezpečně na branku, byla zablokována rukou Alessandra Gamberiniho a sudí Rizzoli nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se na jedničku ujal zkušený Francesco Totti a poslal svůj tým do vedení.

Řím pokračoval nadále ve stejném tempu. De Rossiho ránu byl ještě schopen vyrazit Frey, na následnou dorážku Tottiho byl však již krátký. Hosté však měli štěstí, neboť kapitán domácích byl v ofsajdové pozici. Druhá branka domácích na sebe ale nenechala dlouho čekat. Bránící hráči Violy se nedokázali zbavit míče po závaru z rohového kopu. Míč získal opět Francesco Totti a ránou z osmi metrů nastolil průběžný výsledek 2:0.

Po pouhých osmi minutách dokonali Giallorossi zkázu Fiorentiny. Jednalo se o spolupráci dvou římských ikon. Daniele De Rossi vybídl krásným míčem Francesca Tottiho na pravé straně k centru. Kapitán okamžitě poslal míč do vápna, kde si na něj naběhl sám iniciátor celé akce De Rossi a hlavou navýšil na rozdíl třídy. Po změně stran se tempo hry poněkud zvolnilo. První větší testování Julia Sergia provedl Riccardo Montolivo nečekanou střelou.

Cesare Prandelli se pokusil zachránit situaci zofenzivěním hry a poslal na hrací plochu Jovetiče. Nicméně žádný veliký comeback Violy se nechystal. Hostům se podařil vstřelit alespoň čestný gól, když Alberto Gilardino se zmocnil ztraceného míče uvnitř vápna a i přes snahu Mexese zabránit gólu trefil vzdálený roh Sergiovi branky.

Fotbalisté AS Řím si tak připisují důležité tři body a zároveň si napravují reputaci z pohárového zkratu.

Autor: Pavel Bartl / football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Ligter

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 do polcasu...tak to asi malokto cakal....nas najlepsi zapas v sezone...dufam ze Totti da hetrik a hlavne to bude na nulu .... FORZA ROMA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele