26. kolo
01.03.2009 20:30 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

Inter Milán - AS Řím 3:3

Divoká remíza 3:3 se zrodila na milánském San Siru. AS Řím dlouhou dobu držel dvoubrankové vedení, ale Inter se nakonec vzchopil a dvěma brankami srovnal utkání. Giallorossi tak stále na čtvrté místo ztrácejí dva body.

Otázka ohledně startu Francesca Tottiho měla nakonec záporné řešení. S kapitánskou páskou na paži vyběhl na San Siro Daniele De Rossi. V útoku Říma tak nastoupilo duo Mirko Vučinič - Julio Baptista. V útoku Interu se pro změnu objevila překvapivá dvojice Adriano - Mario Balotelli. Zlatan Ibrahimovič zůstal jen na střídačce.

Již v druhé minutě se kopal po faulu Stankoviče na Vučiniče přímý kop. Jeho exekuce se ujal Julio Baptista, avšak s prudkou střelou si dobře poradil Julio César. Z následného rohového kopu střílel Vučinič, ale ani Černohorcův pokus se neuchytil. Na druhé straně otestoval ranou z dálky Doniho pozornost Javier Zanetti. Po centru Vučiniče odhlavičkoval míč Ivan Cordoba pouze k Brighimu, který z voleje vystrašil domácí fanoušky.

Krásnou kombinaci předvedli Santon a Maxwell. Zakončení Argentince však mířilo kousek vedle tyče. Nebezpečně hlavičkoval Estéban Cambiasso po rohovém kopu, ale brankář Doni si připsal skvělý zákrok nohou. O chvíli později si brankář AS Řím poradil i s hlavičkou Adriana. Římané se však dočkali jako první. Krásný centr Marca Motty uklidil do sítě Césara hlavou Daniele De Rossi.

Giallorossi to s pomstou debaklu na Stadio Olimpico mysleli opravdu vážně. San Siro totiž o několik minut později zaplakalo podruhé. Cristian Panucci krásným míčem z půlky našel Johna Arne Riiseho, který v souboji s Maiconem dokázal z ostrého úhlu protlačit míč mezi Césarovy nohy. Řím byl nadále nebezpečnějším týmem. Mirko Vučinič se zbavil ve vápně Cordóby, ale na poslední chvíli mu míč vypíchl Santon. Svým skluzem však poslal míč jen těsně vedle své branky.

Ke konci prvního poločasu přehlavičkoval Adriano Panucciho, ale míč poslal jen vedle. Do druhé půle vešel lépe domácí Inter. Adriano se zbavil, i když za značné pomoci rukou, Mexese a nahrál volnému Balotellimu, který nedal Donimu šanci. Brzy nato však odpověděli hosté. Matteo Brighi si skvěle přebral míč na hranici velkého vápna a perfektně mířenou střelou k tyči navýšil na 3:1 z pohledu Říma.

Domácí se chtěli vrátit do zápasu. Dělovkou z dobrých pětadvaceti metrů zaměstnal Doniho Dejan Stankovič. Mario Baloteli se vrhl mezi tři hráče Říma. Jednoho obešel, ale následně byl sevřen v pokutovém území De Rossim a Mottou a sudí nařídil pokutový kop. Sám Balotelli jej s přehledem proměnil a vsítil tak kontaktní branku. Inter se snažil vyrovnat. Při protiútoku doletěl Maiconův centr až na zadní tyč k Stankovičovi, který však svou střelou vyrušil ptactvo na střeše San Sira.

Nerazzurri skutečně začali tlačit. Balotelliho akrobatické zakončení skončilo nad brankou Doniho. Avšak mezi hráči to začalo vřít. Daniele De Rossi si vyměnil pár ostrých názorů s Dejanem Stankovičem a málem se strhla potyčka. Římané se spíše bránili, naopak Inter chtěl bodovat. José Mourinho tedy nasadil do hry Hernána Crespa, což se mu značně vyplatilo. Argentinec se sotva na hřišti rozkoukal a už hlavou srovnal na 3:3.

Crespo o chvíli později opět ohrozil hlavou branku Říma, tentokráte ze stejné pozice přehlavičkoval. Na druhé straně protáhl Julia Cesara z přímého kopu John Arne Riise. Jérémy Menez vyslal De Rossiho do skvělé příležitosti, ale kapitán Giallorossi poslal míč levačkou mimo. Menez byl i u další akce Říma. Tentokráte sám obehrál obránce, ale zakončil velmi slabě. Giallorossi začali obléhat vápno Interu. Nicméně ani jeden ze soupeřů již neskóroval, a tak se oba rivalové rozešli smírně.

Autor: Pavel Bartl

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak hoši, zaberem a odehrajem lepší zápas než na Arsenalu...jasný?...jasný!

tip: 1:1 (Ibrahimovič-Vučinič)

Forza Roma

Reagovat
smazaný uživatel

AS vyhraje....1:2

Reagovat
smazaný uživatel

sa cudujem ze tu este nic nedal gigs

Reagovat
smazaný uživatel

když už tady bleješ tak se nauč psát...styď se ty čobole jeden Giggs se píše 2krát g (uprostřed),tak se uč ty hňupe.Jinak se střetávají dvě evropský slabý mužstva,který nemaj v chapions legue co dělat,takže tipuju remízu.Jinak jsem rád,že italský fotbal letos v Evropě dohraje...Sampdoria,AC Milán,Fiorentina a Inter,AS a Juve je budou následovat

Reagovat
smazaný uživatel

ty ses vtipalek hochu hlavne ze ho tu poucujes jak psat a sam napises chapions slaby evropsky muzstva u toho sem se taky zasmal

Reagovat
smazaný uživatel

Ty mě nezajímáš a já jsem se jen překlepnul,ale čobol to asi napsal,protože neví,jinak když už taky kritizuješ můj pravopis,tak se nauč psát háčky a čárky nad písmenama,podle mě to umějí i děti v první třídě Jinak to jsou opravdu žebráci i celej italskej fotbal příští středu to asi uvidíš sám ty si jinak myslíš,že to jsou borci???tak to napiš a já se taky zasměju

Reagovat
smazaný uživatel

giggs nefetuj tolko

Reagovat
smazaný uživatel

Inter milano až začnete hrát,tak sem piš,jinak já nefetuju ale možná bys mohl začít ty,třeba ti to pomůže změnit pohled na fotbal a začneš fandit někomu jinýmu s pánom bohom

Reagovat
smazaný uživatel

No, jestli ses překlepnul i v tom "Legue", tak jsi asi nějaký retard...napiš to radši hezky česky, když poučuješ i o češtině na prvním stupni ZŠ......chlapeček asi sežral všechnu moudrost světa....Italská liga je skvělá, ale to nepochopí takový zakomplexovaný jedinec, jako jsi ty.....na diskuzi se to kritizuje a špiní hezky, ale zkus to říct na stadionu, ty hova*o....jak se vůbec opovažuješ vzít Italskou ligu do huby? až budeš nějaký sportovní kritik, tak klidně, ale tady zalez.....slušní lidi slušně fandí svému týmu, protihráče kritizují, ale neurážejí!!!!! to si pamatuj, zmetku.......styď se, ty jeden rádoby "fotbalový fanoušku"......všechny normální lidi tady jenom se*eš!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jakýho hráče jsem tady urazil,ty šmoulo???Dosvojí huby si můžu brát jakou ligu chci,jinak,že italská liga je skvělá může napsat jen hova*o jako seš ty...zmetku.Jo skvělá je v tom,že nse tam nejvíc podplácí,to snad uznáš né ty "normální človíčku"Jinak si myslím,že tady si může napsat každej svůj názor,jestli je to jinak,tak mě oprav.Můj názor je takovej,že italská liga je ubohá,přestupují tam pouze "odpadlíci" a hrajou tam důchodci...samozřejmě né úplně všichni do jednoho...mafie,úplatky,každou sezónu tam jsou kvůli tomu nějaký tresty a v Evropě dokázali minulej rok co???o tomhle radši ani nemluvim (ikdyž mě to těší)Takže tynku 4 zamysli se nad sebou taky trochu abuď rád,že seš normálníprotože tady se*u pouze tebe a ještě tak 3 lidi Čau fotbalovej experte a kdyby si měl nějaký dobrý tipy z Italský ligy,tak dej vědět,samozřejmě mám namysli nějaký podplacený zápas

Reagovat
smazaný uživatel

jebo

Reagovat
smazaný uživatel

čo to znamená...jebo???

Reagovat
smazaný uživatel

tinkylinky už nenapíše??? lála

Reagovat
smazaný uživatel

INTER ROZDUPE !!!! 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

AS ROMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To je jízda na San Siru

Reagovat
smazaný uživatel

a ja jsem si myslel ze vyhraje AS ROMA 3:4 škoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele