25. kolo
27.02.2008 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Inter Milán - AS Řím 1:1

Inter Milán dokázal pozdním gólem srovnat utkání s Římem a opět se přiblížil k zisku Scudetta. Trefili se oba kapitáni. Římu zajistil vedení Francesco Totti a až v 88. minutě srovnával Javier Zanetti. Inter má na čele Serie A stále devítibodový náskok.

Římané začali aktivněji. Totti vyslal na zteč Simoneho Perrottu a jen včasný zákrok Julia Cesara zabránil italskému záložníkovi zakončovat. Cesar musel po chvíli ještě likvidovat nadějný Cassettiho centr. Na druhé straně střílel Hernán Crespo nad. V 18. minutě již však Crespo zahrozil o mnoho výrazněji. Ve vápně vystřihl parádní nůžky a trefil konstrukci Doniho svatyně! O dvacet minut později se již otevíralo skóre. Max Tonetto poslal ostrý centr do vápna, kde se Francesco Totti odpoutal od svého bývalého spoluhráče Chivua a z voleje napálil míč přesně k tyči. Ještě do poločasu měl dobrou šanci na srovnání Nicolas Burdisso, ale hlavičkoval jen těsně nad branku hostí.

V krátkých časových intervalech hned po přestávce došlo hned ke třem střídáním na straně Nerazzurri. Roberto Mancini stáhl Stankoviče, Figa a Estebana Cambiassa a nahradil je mladou ofenzivní krví. Do hry přišli dva hrotoví útočníci David Suazo a Mario Balotelli a ofenzivní záložník Pelé. Nicméně byl to AS Řím, kdo vládl na hřišti. Simone Perrotta našel skvělým pasem naprosto volného Aquilaniho, který ovšem trefil pouze nohy domácího brankáře. V 65. minutě přišla pro Inter rána. Krajní bek Maxwell se zranil a díky taktické chybě Roberta Manciniho museli domácí dohrávat o deseti.

Řím nadále vládl na hřišti. Mirko Vučinič poslal Perrottu, který dobře střílel, ale jeho pokus na poslední chvíli srazil Burdisso na rohový kop. V 84. minutě se karta začala obracet. Philippe Mexes poslal k zemi Hernána Crespa a za zákrok obdržel druhou žlutou kartu. Síly se rázem vyrovnaly a Inter se probudil k životu. Nejprve Doni výborně vyrazil Crespův vychytralý padáček, avšak dvě minuty před koncem utkání přišla pro sympaticky hrající Giallorossi studená sprcha. Javier Zanetti se dostal k nepovedenému odkopu zadáků Giallorossi a bez přemýšlení vyslal dělovku přímo za Doniho záda. San Siro explodovalo, Řím truchlil.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Spolu s turínským derby je souboj Internazionale - AS nejzajímavější, nejsledovanější, nejpropíranější, nej........ Snad to nebude nuda, ale přehlídka dobrého fotbalu ! V tomto souboji jsem neutrální. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

tipuji 0:2 (Totti, Perrotta) .. Materazzi ČK

Reagovat
smazaný uživatel

Typuju 0:2 , budou bojovat za každou cenu o vedení tabulky. Mají na to!

Reagovat
smazaný uživatel

Takových keců jsem slišel dost i na podzim a jak to dopadlo 1:4 . Kluci popovídat si můžeme púo zápase, ale když Vám dala Siena 3:0, tak Inter dá repete. Jěšte bych chtěl upozornit autora, že o Interu píše zavádející informace. Zlatanovo zranení není vážné, už o víkendu by mněl hrát. A sestava? To je pěknej výblitek ...Cesar-Maicon.Rivas.Chivu.Maxwell-Zanetti.Cambiasso.Stankovic.Jimenez-Crespo.Suazo

Reagovat
smazaný uživatel

Plichta jak zvon!!!

Reagovat
smazaný uživatel

to je peknej voser .... AS to melo vyhrat, ne ze bych ho mel nejak rad, ale bytostne nesnasim milansky kluby, (hlavne AC , furt to cpou do prenosu LM na dvojce a neda se na tu jejich hru koukat )

Reagovat
smazaný uživatel

Potvrdily se předpoklady. Ale Inter vyrovnával v hodině dvanácté, to musí AS mrzet dvojnásob, výhra byla na dosah. Myslím, že tento zápas už na 99% rozhodl o majiteli titulu. A velká škoda je, že nemáme údaje o počtu diváků na San Siru, když u většiny ostatních zápasů jsou ve statistice uvedeny. To by obzvláště zajímalo, kolik lidí se přišlo na tento super atraktivní zápas podívat ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele