31. kolo
27.04.2024 19:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Marcos Leonardo (© AFP)

Bouřlivá poločasová pauza motivovala hráče Benficy k obratu proti Braze

Velmi nepovedený první poločas, po kterém vedli hosté z Bragy, způsobil na Estádio da Luz bouřlivou a nepříjemnou atmosféru. Hněv domácích fanoušků nad výsledky v této sezóně ale nejspíš nabudil domácí Benficu, která otočila průběh zápasu a vyhrála 3:1.

Domácí přitom vůbec nezačali špatně. Už v 10. minutě vrátil Bah přetažený centr do malého vápna, kde Cabral poslal míč hlavou do břevna. Hostům se ale začal rozstřelovat kapitán Horta, jehož dělovku ve 20. minutě Trubin ještě vyrazil.

Jen o osm minut později uprchl všem obráncům na pravém křídle rychlík Djaló a zpětnou přihrávkou přes celé velké vápno našel nabíhajícího Hortu. Ten tentokrát nemířil tak přesně, ale propálil clonujícího Banzu a Trubinovi prošel míč mezi nohama za brankovou čáru.

V závěru prvního poločasu si pak oba týmy vyměnily gólové šance. Nejprve Djala po Hortově krásném obloučku za obranu vychytal včas vyběhnutý Trubin. Poté na druhé straně propadl balón po standardní situaci na zadní tyč ke zcela volnému Aursnesovi, který ovšem v pádu přestřelil bránu.

V poločasové přestávce dala část domácích fanoušků najevo nespokojenost s prací trenéra Rogera Schmidta a na hrací plochu přiletěla pyrotechnika. Zloba fanoušků však zůstala dlouho nevyslyšena. Až po prvním střídání se okamžitě změnil herní projev domácího týmu. K Máriovi se odrazil míč po standardní situaci ideálně na hranici vápna, ten pak poslal prudkou střelu do chumlu hráčů, ze kterého nejlépe vyšel Leonardo, jenž po minutě pobytu na hřišti vyrovnal na 1:1.

Benfica měla v závěru zápasu víc sil a v 85. minutě udeřila po rychlém přechodu do útoku. Di María vyřešil situaci čtyři na čtyři přesným centrem na zadní tyč a David Neres měl před odkrytou bránou docela jednoduchou práci - 2:1.

Pokud Braga ještě chtěla pomýšlet na body ze zápasu, její šance padly nízko krátce po inkasování druhého gólu. Gómez zcela nesmyslně přišlápl na útočné polovině Di Maríu a viděl od sudího Pinheiro zaslouženou červenou kartu.

V páté minutě nastaveného času byla výhra domácího celku potvrzena. Niakaté zpanikařil pod tlakem od Leonarda ve vlastním vápně a brazilský útočník druhým gólem v zápase upevnil výhru Benficy 3:1. Ta tak minimálně o týden odložila mistrovského oslavy Sportingu a udržuje boj o titul v napětí.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele