1. kolo
07.08.2022 19:00 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Abel Ruiz (© AFP)

Sporting třikrát v Braze vedl, nakonec ale získal jen bod za vysokou remízu 3:3

Hned na úvod Primeira Ligy byl na programu duel dvou týmů, které se dlouhodobě dostávají do evropských pohárů a mají jen ty nejvyšší ambice. Zápas mezi domácí Bragou a vicemistrem uplynulé sezóny Sportingem přinesl nesmírně zajímavý průběh a po divoké remíze 3:3 nakonec svého vítěze neměl. Blíže ke třem bodům měl lisabonský gigant, jenž dokonce třikrát vedl o jeden gól, ovšem nedělní utkání do úspěšného konce ani tak nedotáhl.

Portugalský mistr ze sezóny 2020/2021 vstoupil do tohoto šlágru lépe a hned svou první možnost z 9. minuty přetavil ve vedoucí branku. Pedro Porro na levém křídle přelstil ofsajdovou past a poté přihrál před branku, kde nabíhající Pote s přehledem zavěsil přímo pod břevno. Neuběhlo ale ani dalších pět minut a houževnatý domácí celek bleskově srovnal krok zásluhou šestadvacetiletého francouzského forvarda Simona Banzy.

Ten zaznamenal svou premiérovou trefu v novém působišti po příchodu z francouzského Lens díky skvělé práci Vítora Oliveiry. Následně ve středu hrací plochy dobře zpracoval prudší nahrávku Ricarda Horty a po zemi usměrnil balón přesně do levého spodního růžku. CP od této chvíle jakoby přepnulo na vyšší rychlostní stupeň a o čtyři minuty později si vzalo zpět ztracený náskok.

Matheus Nunes našel svým křižným pasem z pravé strany Nuna Santose, jenž se na hranici pokutového území opřel do balónu z voleje a svou parádní skákavou ranou přehodil marně se natahujícího brankáře Matheuse. V následujících minutách tempo hry přeci jen lehce opadlo, SC mohlo podruhé srovnat krátce po odehrané půlhodině. Po akci na levé straně tvrdě vystřelil Oliveira a na brankové čáře zastoupil gólmana Adána dobře postavený Coates. Míč pak sice dopravil do sítě dorážející Banza, nicméně se nacházel v jasném ofsajdu.

SC přeci je podruhé vyrovnalo v nastaveném čase úvodního dějství. Francouzský obránce Sikou Niakaté po přímém volném kopu Nuna Sequeiry hlavičkoval z osmi metrů a s naprostou přesností se trefil k levé konstrukci. Po změně stran bylo na obou soupeřích znát, že už nechtějí udělat žádnou velkou chybu v defenzivní činnosti, a po vyložených možnostech se tak doslova slehla zem.

Zajímavá tedy opět byla až závěrečná desetiminutovka. Sporting potřetí a naposledy skóroval v 83. minutě, když Marcus Edwards obdržel nahrávku do volného prostoru od Rochinhy, v klíčový okamžik zachoval chladnou hlavu, a křižnou bombou překonal Matheuse.

Avšak dvě minuty před vypršením základní hrací doby měli poslední slovo domácí, jelikož na konečných 3:3 vyrovnával teprve dvaadvacetiletý španělský útočník Abel Ruiz pohotovým přízemním pokusem z hranice brankového území po finální zpětné pobídce jiného nově příchozího hráče Álvara Djalóa.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele