32. kolo
13.05.2023 19:00 CET
1 : 5
(1:3)

Reportáž

Petar Musa (© AFP)

Benfica si zastřílela proti Portimonense a má velmi blízko k titulu

Fotbalisté Benficy neponechali na půdě Portimonense nic náhodě a soupeře ze spodní části tabulky přejeli 5:1. Potvrdili tak svou suverénní pozici na čele ligy, kde mají momentálně sedmibodový náskok na druhé Porto, které má ještě zápas k dobru. V příštím předposledním kole soutěže ale může Benfica v derby se Sportingem slavit mistrovský titul.

Benfica přijela do Portimãa jako favorit a tuto roli od úvodního hvizdu svědomitě plnila. Už ve druhé minutě mohl svůj první gól za áčko vstřelit s přispěním Relvasovy teče mladík Neves, ale jeho střela skončila pouze na tyči.

Už o dvě minuty později ale našel Aursnes centrem na zadní tyč nabíhajícího Grimalda, jehož zakončení sice brankář Nakamura vyrazil, ale až za brankovou čáru. To po chvilce zmatků potvrdila branková technologie a sudí Soares Dias ukázal na středový kruh - 0:1.

Hráči hostujícího celku mezi obránci Portimonense lítali a zmatená obrana domácích nemohla najít žádnou odpověď. V 9. minutě rozvlnil podruhé síť Mário, ale během zmatků v pokutovém území si nepohlídal ofsajdové postavení a gól nebyl uznán.

To ale nemuselo hráče Benficy dlouho trápit. Na hřišti byli totiž dominantní, a přestože Ramosova střela v 15. minutě orazítkovala pouze tyč, bylo otázkou času, kdy přidají další gól. Dočkali se ve 28. minutě, kdy se Relvas ve skluzu snažil zabránit přízemnímu centru, ale srazil si míč do vlastní brány.

Domácí se během celé úvodní půle jen bránili. Ve 38. minutě ale dostali šanci v podobě standardní situace a naplno této příležitosti využili. Pedrão se v pokutovém území zorientoval rychleji než jeho krajan Morato a propadnutý centr poslal za záda Vlachodimose.

Gól do šatny si ale nakonec po dynamickém úvodním dějství odneslo Portimonense. V poslední minutě prvního poločasu prostrčil Neres míč do pokutového území na Ramose, který si kličkou poradil s bránícím hráčem a přesnou střelou prolomil své sedm zápasů dlouhé čekání na gól.

Bezprostředně po změně stran tempo hry nezvolnilo. Hned ve 49. minutě vystřelil Aursnes zpoza pokutového územím a Nakamura míč špatně zkrotil, což byla možnosti pro Silvu, který volný míč doklepl do brány. V momentě střely ale Silva byl v těsném ofsajdu a gól nakonec nebyl uznán.

Benfica ale v druhém poločase hlavně hlídala pohodlné dvougólové vedení. Až v 87. minutě využila otevřené obrany domácích k protiútoku. Silva uprchl všem obráncům a z pravého křídla našel v pokutovém území volného Musu, který po necelé minutě na hřišti ve stoprocentní šanci nezaváhal a navýšil vedení hostů na 4:1.

Poslat chorvatského útočníka na poslední minuty na hřiště bylo dobrý tahem od trenéra Schmidta. Musa totiž v 89. minutě potrestal Nakamurovo špatné zpracování centru a přidal svůj druhý gól v zápase. Benfica tak hladce vyhrála na hřišti Portimonense, a pokud v příštím kole vyhraje v derby, bude slavit mistrovský titul.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele