13. kolo
13.11.2022 21:30 CET
1 : 2
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Sporting zvládl duel s Famalicãem a vrátil se na čtvrté místo Primeira Ligy

Sporting po minulém úspěchu s Vitórií (3:0) dokázal uspět i ve svém posledním ligovém utkání tohoto roku proti Famalicãu a díky vítězství 2:1 zakončil "podzimní" část sezóny na čtvrté pozici se ziskem pětadvaceti bodů, za třetí Bragou zaostává o tři body a na druhé Porto má manko čtyř bodů. Naopak FC nevyhrálo na ligové scéně již potřetí v řadě a nachází se až na patnácté příčce s jedenácti body.

CP vstoupilo do zápasu aktivněji a již po čtyřech odehraných minutách mohlo vést, ale Paulinho z otočky nevyzrál na připraveného brankáře Luize Júniora. Po necelých deseti odehraných minutách byl ještě blíže ke skórování pozdější hrdina Trincão, jenomže ten po přistrčení Paulinha pouze orazítkoval protější konstrukci. Stejný hráč se přeci jen prosadil necelých pět minut před přestávkou.

Po špatné rozehrávce protivníka vystřelil z otočky aktivní Paulinho a nabíhající Trincão pak z bezprostřední blízkosti dorazil balón do zcela prázdné branky. Lisabonský gigant navýšil svůj náskok v nastaveném čase úvodního dějství. Po zpětném pasu Trincãa zahrál ve vlastní šestnáctce nešťastně rukou Pote a rozhodčí Artur Soares Dias bez váhání ukázal na penaltový puntík.

Nabídnutou možností nepohrdl Pedro Gonçalves a nechytatelně zamířil do levého spodního růžku do protipohybu naprosto bezmocného Luize Júniora. Domácí po změně stran přidali a snažili se s výsledkem něco udělat. Snížit se jim povedlo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, neboť střídající Iván Jaime po centru z pravé strany od krajana Aguirregabiriai zakončil akrobaticky a míč usměrnil přímo k bližší tyči. Nicméně svěřenci trenéra Joãa Pedra Sousy se ve zbývajícím průběhu na nic dalšího nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele