34. kolo
14.05.2022 21:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting zakončil sezónu jednoznačným vítězstvím nad Santa Clarou

Důstojnou rozlučku se sezónou okořeněnou pomstou za lednovou prohru mají za sebou fotbalisté Sportingu, kteří porazili na vlastním stadiónu Santa Claru 4:0. Zápas, ve kterém již o nic nešlo, nabídl dva zcela odlišné poločasy.

Lépe do zápasu vstoupil Sporting, jehož pozice na druhém místě by se nezměnila, ať by zápas dopadl jakkoliv. Už ve třetí minutě se míč po rohovém kopu odrazil přesně do voleje Neta, jehož střelu musel brankář Fernandes vytlačit nad bránu.

Ve 12. minutě začala Santa Clara vystrkovat růžky. Lincoln vyslal vydařenou dělovku z třiceti metrů a Virgínia, který dostal v posledním kole přednost před tradiční jedničkou Adánem, s obtížemi vyrazil míč před sebe, odkud jej do bezpečí odkopl Coates. Po půlhodině hry mohl Coatesovu špatnou rozehrávku potrestat Mohebi, ale v samostatném úniku mířil pouze vedle a stav utkání tak zůstal nerozhodný.

Až do 42. minuty, kdy Netův nákop až do pokutového území výborně zpracoval Gonçalves, který poslal centr před bránu, jenž se přes mizerně hlavičkujícího Henriqueho dostal k Tabatovi a brazilský útočník třetím gólem ve třech posledních odehraných zápasech otevřel skóre zápasu.

Po vyrovnaném úvodním dějství Sporting na svého soupeře zatlačil a první šanci na skórování si vypracoval už po deseti vteřinách. Gonçalves rychle vybojoval míč pro Sarabiu, ale toho nadvakrát vychytal připravený Fernandes.

Španělsko-portugalská spolupráce ale nakonec fungovala v 51. minutě, jenom její složení bylo jiné. Nuno Santos měl na levém křídle dost prostoru k centru, který proskočil na zadní tyč až k Porrovi a pravý obránce prudkou střelou pod břevno navýšil vedení Sportingu.

O pět minut později Gonçalves utekl hostující obraně za dlouhým míčem a z levé strany našel přesným centrem Sarabiu, který z malého vápna zvýšil na 3:0. Španělský křídelník tak při své derniéře v dresu Sportingu přidal patnáctý ligový gól a potvrdil pozici nejlepšího střelce týmu.

Další dva góly v podstatě rozhodly o osudu utkání a domácí bez větších problémů kontrolovali hru. V 75. minutě mohl gól přidat Gonçalves, ale jeho hlavička po Santosově centru mířila těsně vedle pravé tyče.

Čtvrtý gól nakonec přišel, ale nepostaral se o něj nejlepší střelec loňské sezóny Gonçalves, ale poslední přírůstek v kabině Sportingu Marcus Edwards. Anglický ofenzivní fotbalista vypálil z dálky a parádní střelou k pravé šibenici zaskočil nešťastného Fernandese. Sporting tak vyhrál v posledním zápase sezóny 4:0 a se ziskem 85 bodů zakončil sezónu na druhém místě, Santa Clara opět zakotvila v horní polovině tabulky a skončila sedmá.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele