12. kolo
28.11.2021 21:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Luis Díaz (© AFP)

Porto zdolalo houževnatou Vitórii a udrželo se na čele Primeira Ligy

Porto nezaváhalo ani ve dvanáctém kolem portugalské nejvyšší soutěže, a i když necelých deset minut před přestávkou prohrávalo, tak i díky vyloučení hostujícího Abdula Mumina vývoj otočilo a nakonec si připsalo na konto důležité vítězství v poměru 2:1. Kvůli deseti výhrám, dvěma remízám a celkovým dvaatřiceti bodům se udrželo na čele ligové tabulky o skóre před druhým Sportingem a o bod před třetí Benficou.

Vyzyvatel z Guimarãese za svůj nedělní výkon v žádném případě nemusí stydět a prokázal celkem solidní formu, nicméně kvůli těsné prohře mu patří sedmá pozice se šestnácti body. Hosté vstoupili do zápasu o něco lépe a první větší možnost si vypracovali již po necelých čtyřech minutách, kdy po centru z pravého křídla zakončoval zcela osamocený Bruno Duarte, jenže míč nakonec poslal zhruba o půl metru nad břevno.

Krátce po odehrané čtvrthodině zahrozil na opačné straně pozdější střelec Luis Díaz, nicméně svůj oblouček z těžké pozice uklidil o decimetry vedle bližší tyče. Pak se proti dělovce Rochinhy vytáhl robinsonádou brankář Costa, hosté z ničeho nic vedli ve 36. minutě. Sanusi totiž na hranici vlastní šestnáctky jasně podrazil rozběhnutého Marcuse Edwardse a rozhodčí Luis Godinho bez váhání nařídil pokutový kop.

K němu se postavil právě anglický krajánek Edwards a svou tvrdou ránu usměrnil doprostřed tří tyčí. Ovšem neuběhly ani další tři minuty a bylo srovnáno, jelikož chytrý centr Uribeho převzal Díaz, balón si vzápětí posunul blíže do středu a z mírného úhlu ze čtrnácti metrů skóroval parádním projektilem s pomocí vzdálenější konstrukce. FC vsítilo svůj druhý gól ještě do přestávky, ale ten nebyl uznán kvůli předchozímu těsnému ofsajdu Taremiho.

Hosté si výrazně zkomplikovali svou situaci v 53. minutě, neboť Mumin ve slibně se rozvíjející akci podrazil Taremiho, a vzhledem k tomu že se jednalo o jeho druhou žlutou kartu v tomto utkání, tak musel předčasně opustit trávník. Domácí favorit rozhodl o svém úspěchu po necelé hodině hry. Rozdílovou branku vsítil Evanilson, jenž díky okamžité přihrávce Otávia nekompromisně napálil míč do poloprázdné branky z pěti metrů.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele