19. kolo
21.01.2022 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Benfiky (© AFP)

Benfica na krásu nehrála, na půdě Aroucy přesto zvítězila

Žádná dechberoucí podívaná se určitě nekonala. Benfica jakožto jasný favorit tohoto duelu na půdě Aroucy opravdu nijak nezářila, přesto se dopracovala k očekávanému zisku tří bodů. Na listinu střelců se zapsali Darwin Núňez a Goncalo Ramos. Asi klíčovým momentem mače se stala neproměněná penalta domácích, ti odmítli v závěru druhé půle průběžné vyrovnání.

Hosté se propracovali do první větší šance v 9. minutě. Núňez, muž se symbolickou devítkou na zádech, každopádně jako by trochu podcenil celou situaci, a místo aby balón rychle uklidil do prakticky prázdné brány, stačil se vrátit bránící Quaresma, který na poslední chvíli odvrátil míč do bezpečí. Benfica se následně v útoku dost trápila, z letargie ji vysvobodila až penalta.

Do té doby slušně působící Arouca, která v defenzivních činnostech rozhodně nezaostávala, doplatila na nešikovný zákrok Joaa Bassa, jenž lehce drcl ve vlastním vápně do pronikajícího Núňeze, ten upadl na zem a sudí Nuno Miguel Serrano Almeida ukázal na pokutovou značku. Na ni si merunu postavil sám faulovaný, který zvolil velmi pomalý rozběh a úspěšně zakončil.

Domácí se mohli dočkat srovnání účtů ve 41. minutě, pokutový kop totiž zahrávali i oni poté, co brankář Vlachodimos v šestnáctce srazil Arsénia, avšak exekutor Joao Basso byl vychytán. A jelikož ve zbytku utkání nováček Primeira Ligy nezvládal výrazně hrozit, mohla se Benfica dostat k pojištění výhry, to když Goncalo Ramos v závěru klání využil centr Álexe Grimalda.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je docela zvláštní, že Aroua prohrála ve 14. kole za kurz 2,66 o 3 goly v 16. za 1,82 o 6 golu. A v 19. za 1,29 jen o 2 goly .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele