16. kolo
30.12.2021 20:00 CET
0 : 6
(0:3)

Reportáž

Radost hráčů Bragy (© AFP)

Braga rozcupovala Aroucu 6:0, rychlým hattrickem se blýskl Oliveira

Braga v posledních týdnech tápala a výsledkově se ji příliš nedařilo, navíc před tímto duelem přišla o čtyři hráče kvůli pozitivním testům na koronavirus. Nicméně v závěrečném utkání tohoto roku ukázala svou sílu a trápící se Aroucu zdolala vysoko o šest branek, v tabulce proto uhájila čtvrté místo se ziskem jednatřiceti bodů. Domácí v lize nevyhráli počtvrté v řadě a jsou až dvanáctí se čtrnácti body.

Hrdinou tohoto čtvrtečního utkání se stal teprve jednadvacetiletý portugalský útočník Vítor Oliveira, jenž v úvodním poločase zaznamenal hattrick během pouhých jednadvaceti minut. Poprvé se prosadil již po necelých pěti odehraných minutách, když po centru z pravého křídla a střele Yana Couta z hranice pokutového území byl trefen do nohy a míč s velkou porcí štěstěny usměrnil k levé tyči do protipohybu naprosto bezmocného brankáře Bragy.

Stejný hráč se podruhé zapsal do střelecké listiny za dalších sedm minut, jelikož po pasu z pravé strany a hlavičce Francisca Moury stál ve správný čas na správném místě a i přes předchozí vynikající zákrok domácího brankáře s přehledem dorazil balón do poloprázdné branky. Oliveira přidal svou třetí branku ve 26. minutě, tentokráte obdržel vynikající přihrávku do běhu od Iuriho Medeirose a z deseti metrů zamířil po zemi přímo mezi nohy gólmana.

Arouca se v následujícím průběhu snažila snížit, jenomže hrozila pouze ze střední vzdálenosti a za celých devadesát minut netrefila prostor tří tyčí ani jednou. Oliveira mohl dokonce počtvrté rozvlnit síť v 57. minutě, avšak jeho prudkou hlavičku dokázal gólman Aroucy odvrátit na rohový kop. Sporting definitivně rozhodl o svém úspěchu zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem zásluhou úspěšné penalty Medeirose.

Ta byla nařízena za nedovolený zákrok Joãoa Bassoa na neúnavného Oliveiru a sedmadvacetiletý ofenzivní šplímachr pak s přehledem zavěsil do levé šibenice. Ani to však nebylo všechno, nýbrž v rozmezí 74. až 80. minuty přidal další dva góly střídající Roger Fernandes.

Teprve šestnáctiletý obrovský talent vsítil premiérovou trefu v nejvyšší soutěži po přihrávce Medeirose a z deseti metrů uklidil balón do vzdálenějšího spodního růžku - 0:5.

O šest minut později se Roger Fernandes blýskl ještě jedním zásahem, protože samostatný únik zakončil prudkou ranou ze čtrnácti metrů a Braga ani v tomto případě neměl nárok.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ŠIFRA. Braga v 20-21 venku 4 krát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele