4. kolo
17.10.2020 21:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Sporting zachránil remízu s Portem a v lize zůstává neporažen

Také po třetím ligovém utkání v sezóně odcházeli fotbalisté Sportingu z trávníku neporažení. V domácím duelu s Portem vedli, poté prohrávali a remízu pro zeleno-bílé zachránil gólem před koncem zápasu Vietto.

Přestože Sporting na rozdíl od Porta před vzájemným duelem ještě neztratil žádné body, do zápasu rozhodně nešel jako favorit. Úřadující šampión z Porta totiž disponuje silným, sehraným kádrem a na Estádio José Alvalade navíc stále doznívala hrozivá prohra 1:4 z předkola Evropské ligy s Linzem, které naznačila mnohé slabiny Sportingu.

Roli mírného favorita mohlo Porto potvrdit už v první minutě, kdy Oliveirův centr ze standardní situace propadl až k brankáři Adánovi, kterému nadělala jeho likvidace značné problémy. Byl to ale Sporting, který byl v úvodních fázích zápasu aktivnější. V 8. minutě se po kombinaci Palhinhy a Cabrala dostal do stoprocentní šance Matheus, ale včas vyběhnutý Marchesín gólové radosti zabránil.

Podobně úspěšný argentinský brankář nebyl už o minutu později, kdy Porrův centr prodloužil stoper Mbemba nešťastně na zadní tyč pouze na nohu Nuna Santose, který přesnou střelou z voleje otevřel skóre zápasu.

Obdržený gól probudil ofenzivní snahy hráčů Porta, kteří se pokoušeli o vyrovnání. První větší šanci vybojoval Díaz, který prokličkoval v pokutovém území mezi obránci a donutil k zásahu Adána. Ve 25. minutě měl dost prostoru na centr z levé strany hřiště Sanusi, který přesným míčem našel v šestnáctce volného Uribeho, jenž nabídnutou příležitostí nepohrdl a srovnal stav utkání - 1:1.

Hned dvakrát před koncem prvního poločasu mohl vedení na stranu domácích vrátit Pote, ale jeho samostatný únik po přesném centru Palhinhy zmařil včasným vyběhnutím Marchesín a v druhé šanci mladý záložník nedokázal přesně namířit a nenavázal tak na gólově úspěšný reprezentační sraz s "jednadvacítkou".

V poslední minutě prvního poločasu ukázalo Porto své kvality naplno. Domácí nezvládli rozehrávku rohového kopu a s míčem vpřed do protiútoku vyrazil rychlonohý Díaz. Ten zatáhl balón až do pokutového území, kde jej ještě v pádu stihl přihrát Coronovi, který si až příliš snadnou kličkou poradil s Porrem i Feddalem a mazáckým dloubákem překonal brankáře Adána.

Po změně stran se Porto soustředilo primárně na obranu a druhý poločas již nenabídl tolik ofenzivních akcí jako dějství první. Sporting měl velké problémy prolomit obranný blok Porta, který těžký zápas zvládal i bez jednoho z lídru loňské obrany Marcana.

Teprve v 75. minutě výrazněji zahrozil Porro, jehož střela z hranice pokutového území proletěla těsně vedle tyče. Sporting se vyrovnání dočkal až v 87. minutě. Pote měl dostatek prostoru na centr z pravé strany hřiště, kterým našel na malém vápně volného Šporara. Střelu slovinského útočníka z bezprostřední vzdálenosti ještě dokázal Marchesín vyrazit, na Viettovu dorážku však už byl krátký a Sporting srovnal skóre.

Porto ještě mohlo získat vedení na svou stranu, když v nastaveném čase pálil zpoza pokutového území Taremi, ale střela íránského útočníka mířila těsně mimo bránu. Šlágr čtvrtého ligového kola tedy vítěze nepoznal a skončil nerozhodně 2:2.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele