4. kolo
17.10.2020 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Braga porazila Nacional a zaznamenala druhou výhru v řadě

Fotbalisté Bragy dávají pomalu zapomenout na nevydařené úvodní zápasy sezóny a po suverénní výhře v minulém kole na hřišti Tondely dokázali na domácím stadiónu porazit Nacional. Svěřencům Carlose Carvalhala stačil ke třem bodům - stejně jako v minulém kole - vydařený první poločas.

Braga byla od úvodních minut lepším týmem na hřišti a obrana Nacionalu musela být v neustálé permanenci. Už ve 3. minutě střelou těsně vedle zahrozil dvougólový střelec z minulého utkání Galeno. Braga měla optickou převahu a první přesný zásah na sebe nechal čekat necelou půlhodinu. Fransérgio se po kombinaci na levé straně hřiště marně rozhlížel, komu ze spoluhráčů by přihrál, a tak se odhodlal k dalekonosném střelou, kterou vymetl růžek Danielovy brány - 1:0.

Na obdržený gól dokázali do té doby v ofenzivě nevýrazní hosté zareagovat velice rychle. Arsenalistas zaváhali při rozehrávce i bránění a Riascos měl v pokutovém území dostatek prostoru i času na zasekávačku a přesnou střelu do dolního rohu brány. Vyrovnávací gól ovšem kvůli těsnému ofsajdu kolumbijského útočníka nebyl uznán.

Braga po tomto zaváhání opět hrála koncentrovaně a stejně jako většinu prvního poločasu zatlačila hosty na jejich vlastní polovině. Další střelou z dálky chtěl opět překvapit Fransérgio, ale Daniel byl tentokrát připraven. Úspěšnější již byl pár minut před koncem prvního dějství Medeiros, který si na penaltě počkal na Galenův centr a akrobatickým zakončením navýšil vedení svého celku.

I po změně stran byli domácí jednoznačně aktivnějším týmem, ale jakoby je opět dohnala smůla z druhého kola, a podobně jako v utkání se Santa Clarou nedokázali přesně zakončit. Ve velkých šancích postupně selhali Horta, Paulinho a Esgaio.

Právě nekvalitní zakončení domácího týmu udrželo Nacional ve hře až do samotného konce a celku z Madeiry se ještě povedlo utkání zdramatizovat. Střídající Gorré několika rychlými kroky překonal hned dva domácí obránce a stopku mu až svým zákrokem vystavil brankář Matheus, od něj se ovšem střela odrazila pouze na hranici pokutového území, kde míč do odkryté brány uklidil Borges.

Gól snižující ztrátu na velkého favorita ještě hostující celek povzbudil a Nacional se hnal za vyrovnáním. Nepřesnosti hostů a soustředěný výkon defenzivy Bragy ovšem žádné další překvapení nedopustily a Braga zaznamenala druhou ligovou výhru v řadě.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele