12. kolo
02.12.2019 21:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Porto bez větších problémů porazilo Paços

Poklidné utkání odehráli fotbalisté FC Porto na domácím stadiónu proti Paços Ferreira. Domácí vstřelili dvě branky a žádnou neobdrželi a udržují ztrátu na vedoucí Benficu na pouhých dvou bodech.

Paços v dosavadní sezóně neproslul vzdorem favoritům, a tomu odpovídal i obraz hry na slabě zaplněném Estádio do Dragão. Domácím dokázali odolávat do 18. minuty, kdy si Tellesův rohový kop nejvýše vyskočil Ndiaye a hlavou překonal brankáře Ribeira.

O deset minut později si největší šanci vypracovali hosté. K Ferreirovi se na hranici pokutového území odrazil míč a pořádně protáhl brankáře Marchesína. Poté už opět hrozili hlavně domácí. Aboubakar se dostal ke střele v pokutovém území, ale ta i s přispěním Ribeira skončila na tyči. To byla poslední akce kamerunského útočníka, který se zranil a nahradil jej navrátilec z marodky Zé Luis.

Druhý poločas mnoho zajímavých fotbalových akcí nepřinesl a dlouho byla největším vzrušením na hřišti návštěva dvou narušitelů. Až v 70. minutě pořádně prověřil Ribeira střelou z hranice šestnáctky Ndiaye. Senegalský záložník o pár minut později po standardní situaci opět hrozil hlavou, ale skvělý zákrokem zasáhl Ribeiro.

Draci se nakonec uklidňující branky dočkali. V 76. minutě poslal Telles nenápadný centr na hranici pokutového území, který si na prsa zpracoval Zé Luis a vystřihl ukázkové nůžky, na které už Ribeiro nedokázal zareagovat.

Porto ještě mohlo přidat třetí branku, ale neujala se ani Otáviova střela ze střední vzdálenosti, ani Oliveirův napůl centr, napůl střela do tyče, a tak jednoznačný zápas skončil 2:0 pro domácí.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele