7. kolo
03.10.2015 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

CD Tondela - Moreirense FC 1:1

Minimálně další tři týdny bude Moreirense čekat na první ligovou výhru v novém ročníku - všichni ostatní už si tříbodový úspěch připsali. Záchranářský duel v Tondele dnes skončil nic neřešící remízou 1:1, která nijak zásadně nepomůže ani jednomu ze soupeřů..

Minulý víkend dokázal skromný tým překvapit domácí remízou 2:2 s Portem a dnes to zpočátku vypadalo, že hráči chtějí na tento úspěch navázat stůj co stůj: vrhli se totiž do útoku, vystavili nezkušenou obranu nováčka velkému tlaku a po pěti minutách už měli na kontě dvě slibné šance. Ani Ernest, ani Sagna však neuspěli. Hostující tlak nicméně neustával, a pokud nepočítáme jeden nadějný domácí brejk (v němž Murilla spolehlivě odzbrojili zadáci Moreirense), trval po celých úvodních pětačtyřicet minut.

Díky Rafaelu Martinsovi se navíc podařilo převahu i zužitkovat: ve 29. minutě se sice ještě zastřeloval a nechal pouze vyniknout domácího gólmana Matta Jonese, o čtyři minuty později si však anglický strážce vybral slabší chvilku, když propustil do sítě další Martinsovu (nepříliš nebezpečnou) střelu. Nováček nedokázal na obdržený gól nijak zareagoval a Moreira dohrála celý poločas ve viditelné pohodě.

Domácí zareagovali dvojitým střídáním hned v poločase, což se nakonec ukázalo jako mistrovský tah - jeden z nováčků, Romário, si totiž hned pět minut po opětovném rozehrání udělal slalomové tyče z několika hostujících obránců, probil se ve vápně ke střele a vyrovnal na 1:1. Hosté se pokusili zareagovat další střelou aktivního Martinse, ta však letěla výrazně mimo; k obnovení úvodní převahy jim pak nepomohlo dokonce ani vyloučení domácího Kaká z 80. minuty.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele