8. kolo
26.10.2014 21:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

SC Braga - SL Benfica 2:1

V Portugalsku bylo dnes hodně veselo - po divoké výhře Sportingu se děly velké věci také v zápase Bragy s Benficou. Diváci se skutečně nenudili, viděli totiž tři góly, červenou kartu a famózní výkon domácího brankáře Matheuse, který v závěru ubránil nečekanou výhru 2:1. Benfica stále zůstává na čele, její náskok na druhé Porto se však ztenčil na jediný bod. Braga se posunula na pohárové pozice.

Fanoušci Lvů tak už nemohou doufat v sezonu bez porážky; na svého přemožitele stále čekají teprve Porto a Sporting. Hostům nepomohla ani extrémně rychlá úvodní branka, kterou vstřelil už ve druhé minutě Talisca - šikovný křídelník si ve vápně počkal na pas z levé strany a střelou doprostřed brány překonal Matheuse. Aktivní start favorita mohl o sedm minut později stvrdit Lima, gólman Bragy však vytáhl první skvělý zákrok večera.

To mohlo hosty záhy mrzet, po půlhodině hry totiž Braga hned ze své první gólovky srovnala skóre. Felipe Pardo našel u zadní tyče trestuhodně volného Édera, který přízemní střelou nedal Arturovi v hostující bráně šanci. Lisabonské inkasovaná branka dokonale zaskočila, vypadli z tempa a ještě do poločasu mohli prohrávat, Pardo však z ostrého úhlu nechal pouze vyniknout brankáře.

Po velkou část druhé půle se toho na hřišti zase až tolik nedělo - oba týmy vedly vyrovnanou bitvu o střed pole a chod věcí narušily pouze dvě zajímavé situace, po jedné na každé straně. Domácí mohli skórovat prostřednictvím Pedra Tiby, který po rohu pálil z dobré pozice slabě přímo do Artura, za hosty podobně naložil se svojí šancí Talisca.

Až deset minut před koncem bylo na Estádio AXA opět pořádně živo. Nejprve Éder na malém vápně neuvěřitelným způsobem zazdil stoprocentní tutovku, pár vteřin nato však už domácí otočili skóre - Salvador Agra se ukázkově uvolnil v levém rohu vápna, vypálil k bližší tyči a povedeným "angličanem" překonal Artura podruhé. Talisca následně mohl z voleje vyrovnávat, střílel však mimo.

Nastavení pak přineslo pořádné drama; domácí šli po vypršení základních 90 minut do desíti, když druhou žlutou kartu inkasoval Danilo. To byla pro Benfiku potřebná vzpruha. V šesté (!) nastavované minutě pak hostující fanoušci už už slavili, s nebezpečnou hlavičkou Limy si však poradil vynikající Matheus, který následně klíčovým zákrokem zlikvidoval také Pereirovu dorážku.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

X2 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele