o titul, 39. kolo
14.04.2012 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - CSKA Moskva 2:0

Trenér Zenitu Petrohrad Luciano Spalletti nechal Andreje Aršavina na lavičce náhradník a to rozhodlo. Po svém příchodu na hřiště rozhodl Aršavin o vítězství Zenitu nad CSKA.

Po sedmi měsících se vrátil do branky CSKA Igor Akinfejev, ale navrátilec do sestavy Armějců dlouho nemusel nic podstatného řešit. První velkou šanci si vytvořili fotbalisté CSKA, konkrétně Doumbia. Kanonýr mířil po rohovém kopu tvrdě, ale nepřesně.

Zenit Petrohrad se probudil v závěru prvního poločasu. Igor Akinfejev vychytal svého reprezentačního kolegu Keržakova. Tošić na straně CSKA odpověděl neméně zajímavě, volej po standardní situaci poslal nad břevno.

Ihned po změně stran zpacifikoval útočníka Keržakova záložník CSKA Šemberas, ale málem za cenu vlastní branky. Zenit přidal na aktivitě, ale stále působil nervózním dojmem. Z hlediště stadionu Petrovskij se ozýval nespokojený pískot...

V 62. minutě ale stadion Petrovskij explodoval nadšením. Pěknou akci odchovanců Zenitu Aršavina, Keržakova a Bystrova zakončil gólem poslední jmenovaný Bystrov. Záložník Zenitu se prosadil zblízka hlavou, Akinfejev neměl šanci - 1:0!

Zachránit CSKA mohl Necid, ale poté, co si vybojoval střeleckou pozici, mířil z 13 metrů mimo tři tyče. Zenit se druhé branky dočkal v 89. minutě. Keržakov si elegantně pohrál s Šemberasem a jeho nadýchaný centr poslal za záda Akinfejeva z prvního doteku Aršavin. Zenit se znatelně přiblížil obhajově mistrovského titulu...

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

nevi nekdo kdy uz bude moct hrat Mark Gonzalez??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele