základní část, 9. kolo
15.05.2011 16:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Křídla Sovětů Samara - Spartak Moskva 0:1

Spartak Moskva vyhrál brankou Pavla Jakovleva v Samaře 1:0 a posunul se v tabulce mezi osm nejlepších týmů v Premier Lize.

Spartak nemá v posledních letech proti Křídlům Sovětů moc dobrou bilanci, každopádně do zápasu na stadionu Metalurg vstoupil aktivně a prvních 25 minut se odehrálo prakticky jen na polovině Samary. Aktivní byli především Ibson, Ari a Jakovlev. Po jejich akcích měl Spartak několik šancí, ty však buď zlikvidoval Mboli nebo zakončovatele Spartaku zradila nepřesnost. V průběhu prvního poločasu se Samara trošku osmělila, ale nic smysluplného si před brankou Zabolotného vytvořit nedokázala. Savin se na hrotu snažil rozhýbat obranu Spartaku, ale neměl podporu z hloubi pole.

V závěru poločasu začali zlobit fanoušci Spartaku a sudí Sergej Lapočkin musel utkání na deset minut přerušit. Po této pauze se už oba týmy viděly v kabině, a tak na hřišti nic zajímavého nepředvedly.

Do druhého poločasu nastoupil v dresu Spartaku místo zraněného Ibsona, čerstvý Dzjuba a hned se blýskl nebezpečnou střelou, kterou lapil Mboli. Čas ubíhal a skóre zůstalo nezměněné. Obrana Křídel se mohla zbláznit z nájezdů Spartakovců, ale svůj tým držel nad vodou fantastický Mboli. Když se zdálo, že Samara znovu vyrovnává hru, Spartak v 72. minutě konečně udeřil. Dzjuba vyhrál klíčový souboj v šestnáctce Samary, poslal míč na nohu Jakovleva a bývalý hráč Křídel Sovětů poslal míč do odkryté svatyně.

V posledních 20 minutách se fotbalisté Křídel snažili něco s nepříznivým vývojem udělat, předvedli pár dobrých akcí, ale gólmana Zabolotného neprověřili. Spartak vyhrál svým letošním oblíbeným skóre 1:0 a posunul se do první poloviny tabulky.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele