základní část, 2. kolo
25.05.2011 17:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Křídla Sovětů Samara - CSKA Moskva 0:3

CSKA díky dvěma gólům Keisuke Hondy a krásnému gólu Zorana Tošiće porazilo v Samaře Křídla Sovětů, díky čemuž se dostalo do čela tabulky Premier Ligy. Igor Akinfejev se vyznamenal vyražením penalty a Šemberas zvláštním vyloučením.

Sluckij nechal odpočívat některé hráče, kteří hráli ve finále poháru, jmenovitě pak Vagnera, Aldonina a Mamajeva. Od prvních minut se tak na hřišti objevili Necid, Rahimić a Honda, jenž se stal spoluautorem vítězného gólu v nedělním zápase. Japonec nebyl nejaktivnějším fotbalistou na hřišti, avšak právě jeho příjmení se objevilo na tabuli patnáct minut po zahájení zápasu. Armějská sedmička krásnou střelou z přímého kopu poslala balón přímo do brány.

Ke středu poločasu Samařané začali znepokojovat Igora Akinfejeva, jelikož se čím dál tím víc přibližovali k jeho bráně. Ovšem brankář ruské reprezentace hrál skvěle a nedovolil domácím se prosadit. Po půl hodině hry se strhl déšť, což ještě víc znepříjemnilo práci brankářům. Chyby však nedělali strážci brány, ale bránící hráči. Mboli rozehrál na Koncedalova a ten přesným pasem našel Hondu, který byl zpočátku překvapen takovým darem. Nakonec se ale Japonec zorientoval, vtrhl do pokutového území a tvrdou střelou překonal Mboliho.

V druhé půli měl vice práce Akinfejev, nebezpečně útočili Pečnik, Sosnin a Samsonov. Jenže buď domácím chybělo štěstí, buď přesnost a nebo byl připraven Akinfejev. Armějci v poklidu dohrávali, když najednou se Ignašević rozhodl srazit v pokutovém území Kuzněcova. Bezborodov ukázal na pokutový kop, k míči se postavil Savin a ustrnul v póze Cristiana Ronalda.

Odraženou penaltou na Metallurgu započal Akinfejev svou velkou kariéru a nemínil měnit své návyky ani tentokrát. Brankář střelu vyrazil. Křídla útočila do poslední chvíle a armějci se probouzet nemínili. Všichni, až na jednoho. Tošić se nechtěl za žádnou cenu uklidnit a za své snažení byl odměněn. Přesná střela Zorana z přímého kopu ustanovila konečné skóre na 3:0.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele