6. kolo
17.04.2010 12:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

CSKA Moskva - Lokomotiv Moskva 1:1

CSKA promrhalo šanci zvítězit nad Lokomotivem a možnost stát se lídrem Premier Ligy. V neděli v případě vítězství nad Křídly Sovětů tak jako jediný lídr šampionátu může stát opět Nalčik, když v tuto chvíli mají po remízách Zenitu a CSKA stejný počet bodů.

Lokomotiv se jen zázrakem vyhnul čtvrté porážce v sezóně od přímých konkurentů v boji o celkové vítězství. Hry u železničářů jak nebylo, tak pořad není a jedinou pořádnou gólovou příležitost si vytvořil po standardní situaci Alijev. Vždyť gól Lokomotiv vstřelil díky neočekávanému útoku obránce Kuzmin. Ale postupně.

To, že je hra Lokomotivu špatná, potvrzuje i pohled na tabulku. Ze startu prohráli moskvané hned se třemi konkurenty- Rubinem, Spartakem Moskva a Zenitem. Porážka od CSKA by znamenala, že po jedné pětině sezóny by se vzdalovaly sny o zisku zlaté medaile a zároveň o účasti v evropských soutěžích.

Jubilantem zápasu se stál pětačtyřicetiletý rozhodčí Jurij Baskakov, jenž dneska pískal dvoustý zápas Premier Ligy. Odpískán byl zápas bez větších problémů, hráči zásadní rozhodnutí pro arbitra nepřipravili, za což by jim Baskakov mohl být vděčný.

Zatímco se Lokomotiv rozehrával, dokázali armějci provést dva útoky s dvěma dlouhými pasy na Guilhermeho. Ze začátku poslal pas na Brazilce Honda, ovšem brankář Loko byl nepřekonán. Druhou šanci však Guilherme proměnil. Ignaševič poslal nahrávku a Brazilec vystřelil mezi dva hráče. Míč díky tečí o nohu Baši dezorientoval brankaře.

Loko pokračovalo ve stejném stylu, jako kdyby ani gól nedostali a nebezpečí vznikalo pouze když měli balón na kopačkách Maicon nebo Alijev. V 15. minutě Alijev dostal první příležitost po standardní situací z pravé strany, ale nedokázal svou šanci přetavit v gól. Následující příležitost byla jediná nebezpečná šance železničářů za celý zápas. Asi 18 metrů od Akinfejevovy brány byl nařízen trestný kop. Balón po střele líznul břevno, ke smůle střílejicího to bylo z vrchní strany. Jedinou střelou mezi tyče tak v první půli vyslal Odemwingie, ale Akinfejev neměli s touto šanci žádné problémy.

CSKA zatím díky úsilí Guilhermého vstřelilo druhý gól, ale Baskakov pískal ofsajd. Ve 34. minutě z dálky střílel Odiah, gólman železničářů s potížemi vykryl. Ke konci poločasu armějci útočili a ten nejnebezpečnější moment vytvořil Honda, který zpočátku nepřekonal brankaře a následně z pokutového kopu trefil zeď.

Ve druhém poločase Lokomotiv začal útočil, ale CSKA vyhrávalo osobní souboje. Navíc se snažili o nebezpečnou odpověď. V 57. minutě dokázal Krasić proskočit v pokutovém území mezi Janbajevem a Djumovičem, ovšem střílel z ostrého úhlu a trefil pouze boční síť. Reakci ze strany Loko byla nepřesná střela Odemwingieho.

V 68. minutě po několikáté zraněný Mark González přenechal místo Aldoninu a nalevo se posunul Mamajev. Po zmařené šanci Omdenwingieho vystřídal Sjomin špatně hrajícího Syčeva a na hřiště poslal Traorého. Sluckij kontroval stažením Hondy, na jehož místo šel druhý útočník Necid. Brzy vyběhl na hřiště Rahimič, na lavičku usedl Krasić, příliš dobrodružně Sluckij hrát nechtěl.

Když už se zdálo, že železničáře nic nezachrání, Kuzmin nečekaně skóroval. Když byl obránce v blízkostí pokutového území, předkopl si míč a přesně zavěsil. Běžela 89. a šťastná záchrana hostů se stala doopravdy překvapením. V koncovce ještě zradily Jurije Sjomina nervy a Baskakov ho poslal na tribunu. Dojem na práci jubilanta to nikterak nezhoršilo.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele