3. kolo
26.03.2010 17:15 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Anži Machačkala - CSKA Moskva 1:2

CSKA Moskva vybojovalo v předehrávce třetího kola Premier Ligy tři body na půdě Machačkaly. Přitom pro CSKA se nevyvíjelo utkání vůbec dobře, v prvním poločase mělo navrch Anži, které šlo po gólu Strelcova do kabin s jednogólovým vedením. Po změně stran však vyrovnal Keisuke Honda a vítěznou branku vsítil český reprezentační útočník Tomáš Necid.

Nováček Premier Ligy Anži se věhlasnějšího soupeře nezalekl a hostující CSKA se muselo bránit energickým nájezdům domácího mužstva. Za aktivitu byla Machačkala odměněna vedoucím gólem, na kterém nese vinu reprezentační brankář Akinfejev, který podcenil centr z pravé strany a Strelcov po jeho hrubce přišel ke gólu velmi lacino.

CSKA se v blízkosti svatyně Anži v prvním poločase vůbec neprosazovalo, Miloš Krasič úplně ztratil loňskou formu a jediný hrotový útočník Armády Tomáš Necid se vůbec nedostal k míči. Jedinou hrozbu pro Anži tak v prvním poločase představoval výborně hrající Japonec Keisuke Honda, ale sám bez podpory spoluhráčů toho moc nezmůže ani hráč jeho kalibru.

Kouč Leonid Sluckij si během poločasové přestávky uvědomil, že jsou nutné změny a na hřiště poslal mladého tvůrce hry Alana Dzagojeva. Neuplynulo ani pět minut a CSKA vyrovnalo. Typicky provedený přímý kop Keisuke Hondy překvapil Abajeva natolik, že ho propustil za svá záda.

Anži mohl dostat zpátky do vedení obránce Kvirkvelija, ale nastřelil tyč. Tou dobou už CSKA začalo vládnout na hřišti a s jeho útočnými výpady měla obrana Anži plné nohy práce. Nakonec kapitovali domácí ještě jednou, Tomáš Necid tvrdou hlavičkou zakončil za záda bezmocného Abajeva povedený centr Ščennikova.

Hubené vedení si svěřenci trenéra Leonida Sluckého s přehledem pohlídali a kromě průběžného vedení v tabulce Premier Ligy si zajistili i dobrou náladu před důležitým kláním čtvrtfinále Ligy mistrů proti Interu Milán.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele