14. kolo
18.07.2009 14:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Rubin Kazaň - CSKA Moskva 1:2

CSKA ve strhujícím utkání porazilo mistra z Kazaně a překvapivě si odváží všechny body. Utkání bylo ovlivněno několika spornými okamžiky, o kterých se bude mluvit i po skončení zápasu.

Domácí začali zprudka a zatlačili soupeře k pokutovému území, ten kontroval rychlými brejky. Do vážnějších situací se hráči začali dostávat až po druhé desetiminutovce hry, z letargie vytrhl diváky ranou z úhlu Semak, pro nějž byl zápas vzhledem k minulým působištím speciální. Akinfejev se musel činit i nadále, nejprve zachránil situaci vyběhnutím proti Sibayovi, o pár chvilek později nepropustil střelu Ansaldiho. Na opačném konci hřiště trápili zadáky Rubinu Krasič s Vágnerem, gólem se ale mohl blýsknout někdo úplně jiný. Mladičký Dzagojev vystřihl v pokutovém území efektní nůžky, jimiž ovšem trefil jen Salukvadzeho.

Druhý poločas na tempu neslevil, a tak byla k vidění velkolepá podívaná. Hlavní roli hrál Alejandro Dominguéz, který diktoval hru a po jehož akci se Gorbanec dožadoval odpískání penalty. Rozhodčího píšťalka zůstala prozatím tichá, o chvíli později se Tataři dočkali. Jinak výborný kapitán "koní" Akinfejev špatně vyběhnul, čím umožnil domácím prodloužit centr do malého vápna, kde stál připravený Noboa, jehož od gólové radosti zastavila ruka hostujícího Šemberase. K exekuci následné penalty se postavil navrátilec Dominguéz a tvrdou ranou doprostřed brány otevřel gólový účet zápasu.

Armějci měli na mále ještě několikrát, ale ubránili se a sami dokonce skórovali! Standardní situaci proměnil v centr Dzagojev, na nadýchaný balón si naskočil Ignaševič a svým třetím gólem v sezoně vyrovnal. To moskevský tým nabudilo a o minutu později se v dobré šanci ocitl Love, ale Ryžikov jeho hlavičku vyrazil. Z následného rohu se Vágner dočkal, když proměnil další z řady výborných centrů od Dzagojeva v branku. A CSKA nepolevilo, autor dvou brankových asistencí Dzagojev protáhnul Ryžikova. Podobně si počínal v nastaveném čase i Srb Krasič, ale neuspěl.

Autor: Dominik Lupták / championat.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip:02

Reagovat
smazaný uživatel

oprava X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele