18. kolo
16.08.2009 14:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Lokomotiv Moskva - CSKA Moskva 2:1

Ofsajdový gól v devadesáté minutě z kopačky Dmitrije Syčeva zajistil Lokomotivu tři body v moskevském derby proti CSKA.

Derby nabídlo zajímavý fotbal. Ani jeden z týmů nechtěl hrát druhé housle a u obou branek vznikaly nebezpečné momenty. V jednom z nich Glušakov šikovně přenechal míč Syčevovi, ale ruský reprezentant se teprve zastřeloval. Obranu armády nejvíce zlobili domácí ofenzivní esa Odemwingie a Syčev.

Domácí ale málem poslala do kolen vlastní chyba, zpětnou přihrávku Dujmoviče zachytil Vágner Love, ale neohroženě proti němu vyběhl Guilherme a z následné dorážky si na něj nepřišel Ščennikov. Skórovat mohl Krasič po ideální přihrávce Aldonina, ale za minut dvanáct jej dohnal Janbajev. Na druhé straně hlavičkoval Rodolfo z rohu přímo do míst, kde stál připravený Akinfejev.

Iniciativu, kterou mělo CSKA skoro celý první poločas, v jeho závěru převzal Lokomotiv. Železničáři za to byli patřičně odměněni, přesně mířenou chytrou střelou se po přihrávce Glušakova blýskl kapitán Biljaletdinov a brankář armády Akinfejev neměl šanci.

Druhý poločas začalo CSKA náporem, loňský vicemistr se s momentální stav 0:1 nemohl nikterak smířit. Vágner Love mířil v pádu mimo, o chvíli později po skvělém napadání vybojovali míč Krasič s Lovem a Brazilec se po zákroku jednoho ze zadáků Loko dožadoval penalty, marně. Domácí o sobě dali vědět díky Biljaletdinovi, jeho střela postrádala o něco větší přesnost.

K neudržení byl útočník CSKA Vágner Love, ale dnes měl v koncovce smůlu. Po centru Vasilije Berezuckého střílel hlavou uvnitř pokutového území vedle. Alexej poté podobně šikovným způsobem vyslal také Marka Gonzáleze, kterého fanoušci CSKA přivítali banner v jeho rodném jazyce, ale levé křídlo CSKA boj s gólmanem Guilhermem prohrálo.

Velká chvíle chilského reprezentanta přišla v šedesáté minutě. Speedy González se uvolnil přes Kuzmina a vyslal do pokutového území Lokomotivu přesnou přihrávku, která se dostala až na mladého Dzagojeva a ten z výhodné pozice vyrovnal na 1:1. Debut se Gonzálezovi bezesporu vydařil, pro defenzívu Železničářů byl stálou hrozbou.

Do moskevského derby se dostala i brazilská akvizice Loko Wágner Ferreira dos Santos, kterého trenér Semin poslal na hřiště po inkasované brance. Na druhé straně na posledních osm minut šel na hřiště Necida za smolaře Vágnera Lovea.

Závěr utkání byl ve znamení chtíče obou celků tento zápas vyhrát, hrál se tak fotbal nahoru dolů. Obrovskou šanci si vypracoval Krasič, číhající na zadní tyči. Guilherme proti němu však vytáhl bravurní zákrok. Tahounem ofenzivních akcí domácích v posledních minutách byl Dmitrij Syčev, kanonýr Loko utekl Ignaševičovi, ale střílel do rukou Akinfejeva, v další příležitosti Syčev trestuhodně vedle a do třetice se konečně dočkal. Syčev využil přihrávky za obranu od střídajícího Gatagova, který z pozice náhradníka oživil hru Loko a se štěstím míč propasíroval mezi nohy Akinfejeva. Ignaševič se snažil míč doběhnout, ale bylo pozdě. Nutno podotknout, že gólová akce padla z ofsajdu....

Lokomotiv se dočkal prvního vítězství v derby od roku 2007 a mužstvo se pod taktovkou kouče Jurije Sjomina začíná zvedat. To CSKA se čelo opět o něco vzdálilo.

Autor: David Kubáň / sport-express.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele