16. kolo
09.12.2023 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Nový střelec vratkou židli Coopera nenarovnal. Nottingham uhrál na hřišti Wolves pouze bod

Wolves v utkání 16. kola Premier League pouze remizovali s Nottinghamem 1:1 a odmítli šanci na prozatímní posun do první poloviny tabulky. Stadion ve Wolverhamptonu totiž nejprve zmrazil přesnou hlavičkou Harry Toffolo, který vsítil ve 28 letech svůj premiérový gól v nejvyšší anglické soutěži. Domácí však záhy reagovali z kopaček Matheuse Cunhy, který svojí dobře umístěnou trefou zajistil hostům již pátý ligový zápas bez výhry v řadě, a přiživil tak spekulace o odchodu jejich manažera.

Nad trenérem Stevem Cooperem se začala stahovat velmi temná mračna. Nottingham totiž za posledních 11 ligových zápasů dokázal zvítězit pouze jednou, přičemž čtyřikrát v řadě prohrál. Po debaklu 0:5 od Fulhamu dostal velšský trenér podle spekulací médií ultimátum právě pro duel s Wolves. Ti měli obrovskou výhodu domácího prostředí, kde pětkrát po sobě neprohráli. Spolehnout se mohli především na Hee-Chan Hwanga, jenž byl s osmi góly jejich nejlepší střelec.

Poměrně ospalý úvod zápasu na Molineux Stadium vytrhl z letargie před čtvrthodinou hry hostující Toffolo, který se ve výskoku vyšplhal nejvýš a ostrou hlavičkou usměrnil centr Neca Williamse do sítě. Wanderers však i přes dominanci v držení míče a zjevnou snahu alespoň vyrovnat, nebyli schopni natolik přesné předfinální fáze, která by vyústila v ohrožení brány soupeře. To se dramaticky změnilo ve 32. minutě, kdy Pablo Sarabia senzační přihrávkou pod sebe vybídl ke skórování Cunhu, který se střelou k tyči nemýlil. Od té chvíle domácí viditelně převzali iniciativu, avšak vliv na skóre to po zbytek prvního dějství nemělo.

Obří příležitost měl v 52. minutě hostující Anthony Elanga, k němuž po centru propadl ve vápně míč. Švédský mladík nicméně svoji dělovku nasměroval pouze do břevna a odmítl Forestu zajistit vedení. Cooper překvapivě příliš nešachoval se sestavou i přesto, že potřeboval vyhrát. V 70. minutě mohl hosty rozradostnit opět Toffolo, který se v pokutovém území prodral k hlavičce. Z velice nadějné pozice však bránu přestřelil. Naopak o pár minut později mohl triumf na stranu Vlků přiřknout znovu Cunha, kterého ale vychytal Matt Turner.

Nottingham tak sice prolomil sérii porážek, ze hřiště Wolves si ovšem odvezl jen bod. V následujícím utkání se 15. prosince střetne s Tottenhamem, Vlci změří o dva dny později síly s West Hamem.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele