5. kolo
16.09.2023 13:30 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Cody Gakpo (© AFP)

Liverpool si opět lámal hlavu s brzkým výkopem. Obrat Reds režíroval africký král asistencí

Wolves podlehli v pátém kole Premier League doma Liverpoolu 1:3. Už před výkopem si Jürgen Klopp stěžoval na brzký start utkání, když Reds těchto klání, a to zejména po reprezentačních přestávkách, hráli v posledních sezonách s přehledem nejvíce. Hostům se v nich navíc dlouhodobě nedařilo a i tentokrát už v sedmé minutě inkasovali. O přestávce však Němec sáhl k ofenzivnímu střídání, díky němuž hosté výrazně zlepšili svůj výkon a nakonec dosáhli na obrat skóre. U dvou branek si připsal asistenci Mohamed Salah, jenž celkovým počtem 63 gólových nahrávek překonal africký rekord nejvyšší anglické soutěže.

Kloppovi svěřenci věřili, že po loňské nevydařené sezoně se jim podaří vrátit do přímého boje o titul. Úvodní čtyři kola napověděla tomu, že by se to klidně mohlo podařit, protože Reds kromě remízy s Chelsea pokaždé zvítězili. Nadějně to s jejich vyhlídkami vypadalo i ve Wolverhamptonu, odkud z posledních sedmi ligových návštěv šestkrát odjížděli s tříbodovým ziskem. V minulém ročníku tam však padli rozdílem třídy, tentokrát navíc měli problém s obsazením defenzivních řad, v nichž se musel objevit mladík Jarell Quansah.

Právě oslabená obrana Reds nezmohla nic s rychlým protiútokem Vlků, který vedl Pedro Neto v sedmé minutě. Šikovný Portugalec proběhl s míčem skrz pokutové území a naservíroval jej přímo na nohu Hee-Chana Hwanga, na nějž čekala odkrytá brána. Hostům se nedařilo prokombinovat se až k zakončení, a tak opět zahrozil Neto. Znovu si navedl balon do vápna, ale tentokrát místo přihrávky zvolil střelu, ta prosvištěla vedle levé tyče. Portugalský křídelník si během první půle dělal z protihráčů cvičné kužely, nicméně k druhé brance žádná z jeho povedených akcí nevedla. Ve velké šanci Liverpoolu se objevil Coady Gakpo, avšak z penaltového puntíku zamířil vedle. V samém závěru poločasu pálil Salah a dorážel Dominik Szoboszlai, ovšem přes oranžový blok žádná rána neprošla.

Nepříznivý výsledek se trenéru Kloppovi nezamlouval, a tak hned zpočátku druhé půle do hry vyslal Luise Díaze, jenž mohl okamžitě po svém příchodu skórovat. Jeho prudká hlavička jen těsně minula pravou tyč. V 55. minutě byl útok Reds efektivnější, když Salah našel přesnou přihrávkou Gakpa před prázdnou bránou a ten bez problému vyrovnal. Liverpool ve druhé půli dominoval, ale zvrátit průběh utkání se nedařilo. Důkazem toho byla i promarněná šance Darwina Núňeze, který se ocitl sám před gólmanem. José Sá však předvedl skvělý zákrok. Tlak hostů se přesto vyplatil, neboť v závěrečných minutách se prosadil Andrew Robertson, jehož před bránou našel opět Salah. Aby krutých ran pro Wolves nebylo málo, Egypťan pak ještě vybídl k zakončení Harveyho Elliotta a jeho střelu tečoval do sítě Hugo Bueno.

Vlci nenavázali na únorové vítězství a s věhlasným soupeřem padli. Druhou výhru v sezoně tak budou moci přidat přesně za týden v Lutonu, Liverpool příští neděli přivítá West Ham.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele