18. kolo
24.12.2023 14:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Mario Lemina (© AFP)

Vánoční utkání v Anglii pro sebe ukořistili "Vlci". Chelsea nezachránil kůži ani uzdravený Nkunku

Chelsea prohrála v 18. kole Premier League, teprve druhém utkání hraném na Štědrý den v historii soutěže, s Wolves 1:2. Příležitost přetavit vánoční duel v zisk tří bodů jako první zužitkoval v 51. minutě přesnou hlavičkou po rohovém kopu Mario Lemina a nasměroval svůj tým za vítězstvím. Na druhé straně dokázal pouze korigovat skóre Christopher Nkunku, jenž si po vleklém zranění připsal první start v anglické lize i premiérovou trefu. Domácí tak neokusili ligovou porážku na Molineaux Stadium už osm zápasů, naopak hosté na svého soupeře na tomto místě nevyzráli již počtvrté od roku 2019 a zároveň protáhli sérii venkovních proher v řadě na čtyři utkání.

Domácí příznivci doufali, že se dočkají odpolední vánoční nadílky v podobě zisku bodů proti Chelsea. Ta sice neoplývala nijak zářnou formou, avšak především nedávná výhra ve čtvrtfinále EFL Cupu ukázala vnitřní sílu mužstva, jež byla ve Wolverhamptonu potřeba. Londýňané totiž zvítězili na Molineux Stadium naposledy před více než čtyřmi lety. K prolomení této nelichotivé statistiky chtěl jistě přispět i Cole Palmer, který se na minulé ligové výhře The Blues podílel gólem a asistencí.

Chelsea se od začátku tlačila dopředu, brankáře Josého Sá však dlouho vážněji neohrozila. Nebezpečné akce hostů totiž Armando Broja ani Nicolas Jackson nedokázali zakončit alespoň střelou. První kritický moment musel Portugalec ve službách Wolves hasit až ve 33. minutě. Po chybě obránce na něj běželi hned tři osamocení hráči Blues, Sterling ale místo přihrávky spoluhráčům před prázdnou branku zvolil zakončení, se kterým si Sá skvělým vyběhnutím poradil.

Neproměněná tutovka jako by opařila hostující fotbalisty. Až do konce poločasu byli totiž pro změnu aktivnější Vlci. Jejich tlak vyvrcholil únikem za obranu Hee-Chan Hwanga, Korejcovo zakončení ale mířilo příliš vysoko.

Domácí si připsali i první šance druhého poločasu. Nejprve tečovaná střela Joaa Gomese proskákala těsně vedle tyče, následně hlavičku Totiho z malého vápna reflexivně vyrazil Djordje Petrović. V 51. minutě už ale srbský brankář kapituloval, přesnou hlavičkou na zadní tyč se po rohovém kopu prezentoval záložník Lemina.

V 64. minutě mohl vyrovnat střídající Nkunku, jehož tečovanou střelu odvracel až na brankové čáře stoper Toti. Chelsea s uzdravenou posilou na hřišti zvýšila tlak, obrana Wolves ale pracovala bezchybně a nepouštěla hosty k nebezpečnému zakončení.

Dlouhé 11minutové nastavení paradoxně pomohlo domácím, kteří se prosadili podruhé. Sražený centr usměrnil z úrovně penalty k pravé tyči Matt Doherty a rozhodl tak o výsledku vánočního duelu. O chvíli později sice dokázal svou premiérovou brankou v Premier League snížit Nkunku, porážku svého celku ale neodvrátil.

Wolves si tak zpříjemnili Štědrý den tříbodovým ziskem. Další zápas je čeká 27. prosince s Brentfordem, Chelsea se ve stejný den střetne s Crystal Palace.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Barták

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele