29. kolo
17.03.2024 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Michail Antonio (© whufc.com)

West Ham nadějný výsledek s Villans neudržel. Coufal potvrdil pozici mezi defenzivní elitou

Hráči West Hamu remizovali ve 29. kole anglické Premier League s Aston Villou 1:1. O jediný gól Kladivářů se významně zasloužil Vladimír Coufal, jenž asistoval Michailu Antoniovi. Pravý bek The Irons si připsal už sedmou asistenci v této ligové sezoně a posunul se na dělené druhé místo v tabulce produktivity obránců. Druhý z Čechů, Tomáš Souček, rovněž účastník gólové akce domácích, odehrál celý zápas. V dresu hostů se trefil na prahu závěrečné desetiminutovky Nicoló Zaniolo.

Vínová a nebeská modř, barvy obou klubů, nebyly to jediné, co West Ham sdílel s Aston Villou. Společným jmenovatelem byla i forma, klopýtnutí v posledním ligovém utkání a ambice na příčky zajišťující pohárovou Evropu. Vyšší důvěru měli u bookmakerů přece jen v tabulce lépe umístění hosté, a to navzdory čerstvým šrámům po debaklu 0:4 od Tottenhamu. Ve čtvrtek si však oba celky spravily náladu jednoznačným postupem v Evropské, potažmo Konferenční lize.

Úvod zápasu patřil svěřencům trenéra Unaie Emeryho. Gól z toho však nepramenil, a to ani po šanci nejproduktivnějšího hráče soutěže Ollieho Watkinse, který nechal vyniknout domácího brankáře Alphonse Areolu. Ten zvládl pokrýt i nebezpečnou střelu Morgana Rogerse. Zahrozit tedy mohli i domácí. Pokus Coufala ještě zpacifikoval Emiliano Martínez, když ale reprezentační bek nacentroval přímo na hlavu Antonia, stačilo jamajskému útočníkovi jen trknout do míče a běžet slavit.

Po změně stran West Ham nechal Villans kombinovat a věnoval se hlavně pečlivé obraně. I tak se ale hosté dostali k několika zajímavým příležitostem. Matty Cash však místo střely zvolil nahrávku, která nenašla adresáta a střela Youriho Tielemanse skončila na pozorném Areolovi. Nejlepší zákrok si francouzský gólman ponechal na pokus Ezriho Konsy, když zlikvidoval jeho nebezpečný pokus z hranice malého vápna. Vyrovnání se Aston Villa nakonec dočkala. Moussa Diaby díky své rychlosti předběhl celou obranu a nahrál Zaniolovi, jenž pohodlně zakončil.

Hosté tak navázali na předešlé ligové utkání a znovu ztratili body se soupeřem z Londýna. Další duel ji čeká po reprezentační přestávce, kdy 30. března vyzve doma Wolves. Kladiváři pojedou téhož dne do Newcastlu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (3)

Přidat komentář
OnlyWHU

Zápas blbec.

Tři neuznaný góly, to se fakt nevidí. O tom v nastavení se bude asi ještě diskutovat.

Ale... Podali jsme hodně dobrý výkon a měli i výrazně víc gólovek. Po výborný první půli jsme ale ubrali na pohybu a důrazu a výsledkem bylo vyrovnání.

Skvělý zápas opět sehrál Cuf, jemuž chyběl vlásek k jeho první gólový trefě v dresu WHU. Zase skvělý Paquetá, jistý Aréola a jistá obrana. Plus Kudus, Bowen atd. Antonio, když to ještě dává fyzicky, je pořád náš nejlepší útočník.

Naše novoroční letargie je snad už pryč, ale do konce sezony to budou, až na pár výjimek, drsný zkoušky. Zkraje hned na Newcastle. Navíc nám bude po 10-ti žlutejch chybět na dva zápasy PL Alvaréz.

Tak COYI!!!

Reagovat
kolouch

Ty 10 minutové zkoumání mikrodoteku ruky u těla s míčem už mě trochu se.ou, tady fakt nejde o "Clear and obvious error", které má VAR řešit. Jinak dnes s tebou nemůžu souhlasit, že jsme podali hodně dobrý výkon. Hrát jen v prvním poločase a druhý odkopat jako za nejhorších dob Biliče fakt nestačí.

Reagovat
OnlyWHU

Respektuju.

Ale... V hodnocení angl. tiskem jsme byli lepší než AV a trenér 4. týmu tabulky Emery po zápase přiznal, že bod je pro ně dobrý. Bilanci posledních 6-ti zápasů vč. osmifinále EL! máme 3-2-1. To není vůbec špatný. Ano, fanoušci WHU by chtěli ještě víc, hlavně v herním projevu v některých fázích utkání. A nelíbí se jim Moyes. OK.

Pravda je ovšem taková, že kromě 14-15 kvalitních hráčů nemáme pro tuto úroveň srovnatelný náhradníky. Například včera se nám i kvůli tomu rozpadla koncepce z první půli. A za to jenom Moyes nemůže. Z tohoto úhlu pohledu před všemi jen smekám.

V létě samozřejmě čekám masívní doplnění kádru, nejlépe tak jako vloni. Jinak bude sezona jen horší. Soupeři určitě nespí.

COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele