7. kolo
30.09.2023 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Heung-min Son (© AFP)

Tragický závěr pro Matipa. Liverpoolský vzdor po dvou vyloučeních ukončil vlastenec

Fotbalisté Tottenhamu porazili v sedmém kole Premier League na vlastním stadionu Liverpool 2:1. Průběh duelu výrazně ovlivnily dvě vyloučení hostujícího celku, kdy nejprve uviděl červenou kartu v první půli Curtis Jones a po změně stran také střídající Diogo Jota. Dvojnásobnou přesilovku nebyl domácí tým dlouho schopen přetavit ve vítěznou trefu, a nakonec mu tak musel pomoct až na konci nastaveného času Joël Matip, jenž poslal centrovaný míč za záda vlastního brankáře.

Fanoušci Spurs byli od příchodu nového trenéra v euforii. Skvělé výkony potvrdilo i severolondýnské derby, ve kterém Kohouti nakonec ukořistili bod. Australského kouče Angeho Postecogloua nyní čekal další náročný test v podobě Liverpoolu, jenž se po letní obměně zálohy opět nacházel v závěsu za nejlepším celkem ligy. Defenziva Reds musela být na pozoru především před Heung-Min Sonem, který se v současném ročníku nejvyšší anglické soutěže prosadil už pětkrát.

Skvělé dva zákroky vytáhl v úvodu zápasu Guglielmo Vicario. Nejdřív zneškodnil ránu k levé tyči z kopačky Codyho Gakpa a následně si poradil i s dorážkou Andrewa Robertsona. Ve 25. minutě ale Liverpoolu zbytek zápasu zkomplikoval Jones, který předvedl nevybíravý zákrok na Yvese Bissoumu a musel předčasně zamířit do kabin. A ve 36. minutě se po krásné akci dostal Tottenham do vedení. James Maddison nejdřív našel skvělou kolmicí ve vápně Richarlisona a ten pak míč předložil před prázdnou branku Sonovi. Ve 42. minutě si míč v pokutovém území opět našel Richarlison, jeho střela na zadní tyč se ale zastavila o tyč. V nastaveném čase se hosté dočkali vyrovnání, o to se po střele z otočky postaral Gakpo.

Chvilku po návratu z kabin si Spurs vytvořili tlak, který rezultoval v krásnu Maddisonovu střelu zpoza vápna. Té ale vystavil stopku Alisson. Skvěle si vedl i v 51. minutě, kdy nad branku vytáhl dělovku Sona. V 69. minutě opustil hřiště i Diogo Jota. Portugalec viděl červenou kartu po druhém žlutém zákroku, jehož obětí se stal Destiny Udogie. Fotbalisté Tottenhamu dlouho nemohli výrazné přesilovky využít a dočkali se až v 96. minutě, kdy si centr Pedra Porra srazil do vlastní branky Matip.

Tottenham tak Liverpool nakonec udolal. Reds 8. října vyzvou Brighton, Spurs o den dříve změří síly s Lutonem.

Autor: Livesport.cz / Petr Riska

Komentáře (1)

Přidat komentář
danielfc

Petr Riska.... zabudol si (okrem ineho) na najdoležitejši moment zapasu, ktory obral LFC ak nie o víťazvo tako bod - neuznaný gól Diaza po zle odmavanom offside, aký ešte svet ani VAR nevidel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele