24. kolo
10.02.2024 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Brennan Johnson (© AFP)

Spurs odmítli další zaváhání, Brighton na poslední chvíli rozesmutnil Johnson

Tottenham zvládl otočit utkání 24. kola Premier League proti Brightonu, nad kterým nakonec zvítězil 2:1. Kohouti sice nebyli lepším týmem a kvůli proměněné penaltě Pascala Grosse rychle prohrávali, po změně stran ale nejprve srovnal Pape Matar Sarr a v šesté minutě nastavení rozhodl z ojedinělé šance svého týmu střídající Brennan Johnson. Domácí si tak připsali veledůležité tři body v boji o první čtyřku, Rackům se po čtvrté ztrátě z posledních pěti duelů pohárová Evropa naopak vzdaluje.

Kouč Ange Postecoglou si sice mnul ruce nad návratem uzdravených opor, radost mu ale vzala remíza ze hřiště Evertonu. Tam totiž řádil Richarlison, v nastavení si však Spurs už podruhé v utkání nepohlídali standardní situaci a nechali soupeře srovnat. Brighton v předchozích dvou kláních dokonale demonstroval výkyvy ve svých výkonech, když na debakl od Lutonu zareagoval vysokou výhrou nad Crystal Palace.

Atraktivní první půli odstartoval Danny Welbeck, který už po několika desítkách vteřin zakončil povedenou individuální akci obstřelem na zadní tyč. Guglielmo Vicario ale výborným zákrokem nebezpečí zažehnal. Zkušený Angličan sehrál důležitou roli také v 16. minutě, kdy byl ve vápně Spurs faulován a následnou penaltu proměnil Gross. Krátce nato se do slibných střeleckých pozic dostali Richarlison a James Maddison. Zatímco ve skvělé formě hrající Brazilec ztroskotal při samostatném úniku na hostujícím gólmanovi, druhý jmenovaný z hranice šestnáctky těsně minul. Před půlhodinou zápasu musel do akce pro změnu Vicario, jenž vytěsnil pumelici Kaora Mitomy.

Kohouti po výměně stran ještě zvýšili tempo a začali na trávníku dominovat. Za aktivitu byli odměněni v 61. minutě, kdy si šťastnou trefu připsal Sarr. Senegalský reprezentant pronikl do pokutového území a pokusil se nahrát nabíhajícímu Richarlisonovi. Pas sice zablokoval obránce, míč se však od tyče odrazil zpět k Sarrovi a ten ho pohotově doklepl do odkryté sítě. Vedení se týmu z pobřežního města pokusil v závěrečné čtvrthodině vrátit Ansu Fati, z ideální pozice uvnitř vápna ale těsně minul. Poslední slovo si tak mohli v 96. minutě vzít The Lilywhites. Navrátilec z Asijského poháru Heung-Min Son naservíroval míč před bránu Johnsonovi, jenž suverénní ranou rozhodl.

Tottenham si tedy připsal pátou domácí výhru v řadě. Další bude moci přidat 17. února proti Wolves, Brighton se představí o den později v Sheffieldu.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele