21. kolo
21.01.2024 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Maxwel Cornet (© AFP)

Zásah reprezentanta z počítačové hry zastínil strhující závěr, Coufal nedohrál

Fotbalisté Sheffieldu remizovali ve 21. kole Premier League s West Hamem 2:2. Už na konci úvodní půlhodiny inkasovali jubilejní 50. branku v ročníku, což se v historii soutěže "povedlo" rychleji jen Barnsley v sezoně 1997/1998. Pak srovnal Ben Brereton Díaz, rodák z anglického Stoke, o jehož možnosti reprezentovat Chile se tamní funkcionáři dozvěděli v roce 2021 z počítačové hry, kde se shodou okolností objevila informace o původu jeho matky. Domácí ale museli dotahovat ještě jednou, a to se jim nakonec povedlo díky penaltě z dlouhého nastavení druhé půle. Tomu už ze hřiště přihlížel z českých reprezentantů pouze Tomáš Souček, Vladimír Coufal byl totiž chvíli předtím vyloučen.

Ani změna na postu trenéra ze začátku prosince nepřinesla zlepšení výsledků Sheffieldu. Jeden z problémů The Blades, nejhorší ofenzivu v soutěži, měl pomoci vyřešit Brereton Díaz, jenž do své rodné země přišel ze španělské LaLigy. West Ham se sice s rokem 2023 rozloučil výhrou nad Arsenalem, od té doby ale ani jednou nevyhrál a jeho pouť FA Cupem ukončil druholigový Bristol City.

Možná i kvůli těmto nezdarům vstoupili hosté do duelu poněkud nervózně, a v úvodu tak působil o něco fotbalověji poslední tým tabulky. Tato výstraha na Londýňany zjevně zafungovala, neboť jen o chvíli později napadající Danny Ings vypíchl míč obránci a posunul jej na Jarroda Bowena, ten ale svou přízemní ránu poslal mimo. Rozuzlení následné neurovnané pasáže přišlo po necelé půlhodiny hry, kdy Ingsova sražená střela propadla na zadní tyč k hlídkujícímu Maxwelovi Cornetovi, a ten pohotově poslal balon do sítě. Sheffield se však nevzdával a za svou aktivitu byl krátce před odchodem do kabin odměněn. Hlavičkový pokus Williama Osuly sice ještě fantasticky zlikvidoval Areola, dobíhající Brereton Díaz už se ale dorážkou nemýlil.

Kmenový hráč Villarrealu mohl po změně stran svůj debut v Premier League obohatit i o druhý gól, když ze strany postupoval na Areolu, křížným pokusem však bránu netrefil. Za bídu v zakončení pak byli domácí potrestáni. Ingse v rohu pokutového území podrazil Gustavo Hamer a nařízenou penaltu proměnil ve svůj čtvrtý ligový gól v této sezoně James Ward-Prowse. Divoký závěr pak okořenily červené karty na obou stranách, přičemž jako první se za brutální zákrok ze hřiště poroučel Rhian Brewster a chvíli po něm za druhé žluté napomenutí také Coufal. Aby toho nebylo málo, tak se nakonec kopala penalta i na druhé straně, kterou proti střídajícímu Lukaszi Fabiaňskému proměnil Oliver McBurnie.

Sheffield tak čtvrtou porážku od West Hamu v řadě nedopustil a získal bod. V příštím kole se představí 30. ledna na půdě Crystal Palace, Londýňané v první únorový den přivítají Bournemouth.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Ztracený body. Zasloužili jsme si vyhrát? To je otázka!

Od prvních minut byla na nás opět vidět ztráta herní jistoty i chatrný sebevědomí. Od zápasů, kdy jsme museli ofenzívu zředit náhradníky (Ings, Fornals, Cornet) , upadly naše zbylé opory do letargie. Dnes se to týkalo bohužel i Bowena, Ward-Prowse, Suka, Cufa i Emersona. Chyběl hlavně pohyb zpět a hlavně přesnost, souhra. Bez chybějících hvězd hrajeme na úrovni týmů z rozhraní PL a Championship. Snad jen stopeři a hlavně Aréola se dnes drželi nahoře. V menším jsme se potkali s výkonem jako proti prasecky hrajícímu Bristolu. Cca kolem 70. min. nám už docházel dech. Zařazení nadupanýho Johnsona v závěru byl dobrý tah.

K tomu ještě strašidelně chybující rozhodčí, který sice miluje penalty, proti nám si jednu i vymyslel, ale tu rozhodující neměl odvahu písknout. Škoda. Slabší tým v PL už v tyhle sezoně asi nepotkáme.

Teď deset dní klid, kdy se snad postupně vrátí všechny opory a pak znovu do toho kolotoče a snad i s lepšími výsledky. Naposledy jsme vyhráli na konci prosince. Pomůžou nám k tomu i nový posily? Potřebovali bychom je jako sůl. Konkurence na jednotlivých postech zoufale chybí. COYI!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele