15. kolo
06.12.2023 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Virgil van Dijk (© AFP)

Návrat Wildera do Sheffieldu divoké změny nenabídl. Venkovní bilanci Reds vylepšil van Dijk

Liverpool zvládl v 15. kole Premier League výjezd do Sheffieldu, který porazil 2:0. Drtivou převahu přetavil v rozhodující gól ve 37. minutě kapitán Reds Virgil van Dijk, jenž si k osamocené pozici na zakončení po rohu pomohl kontroverzním podražením soupeře. Výběr Jürgena Kloppa tak ukončil čtyzápasovou ligovou sérii bez vítězství na hřištích soupeřů. Blades se naopak museli i přes zlepšený výkon pod staronovým trenérem Chrisem Wilderem smířit s již 12. porážkou v letošním ročníku.

Sheffield před několika dny cestoval na půdu loňského soka z druhé nejvyšší soutěže Burnley s vidinou první venkovní výhry sezony, zápas na Turf Moor se pro něj ale krutě zvrtnul. Nečekaný debakl 0:5 nakonec odnesl kouč Paul Heckingbottom, jehož nástupcem se stal Wilder, bývalý trenér The Blades z rozmezí let 2016 a 2021. Neklidu v táboře nováčka toužil využít Liverpool, nicméně ten ve venkovním ligovém klání naposledy zvítězil v polovině září.

Navzdory očekávané převaze Reds načali utkání první velkou šancí domácí. Po odvrácení rohu prchla dvojice hráčů The Blades kolem nejistých zadáků Liverpoolu, tváří v tvář gólmanovi ale dokázal atakovaný James McAfee trefit pouze hlídaný střed brány.

Hosté již měli nadále utkání pod kontrolou a odměnou jim byla branka ze 37. minuty, kdy se s ne zrovna čistým svědomím prosadil van Dijk. Kapitán zakončoval placírkou po rohu úplně sám i proto, že bránícímu sokovi podrazil při rozběhu nohy, videorozhodčí ale nepovažovali kontakt za dostatečný.

Druhé dějství začalo tam, kde první skončilo, tedy pod taktovkou týmu z Anfield Road. V 56. minutě mohl přidat svůj 200. gól za Liverpool Mohamed Salah, po dobře načasovaném náběhu na přesný roh Trenta Alexandera-Arnolda ale zamířil pouze do rádiusu skvěle připraveného brankáře.

Navzdory jasné převaze si svěřenci manažera Kloppa ze hry mnoho šancí nevytvářeli, až v 78. minutě se v jedné ocitl střídající Darwin Núňez. Povedenou průnikovkou se prezentoval Alexander-Arnold, ostrou střelu uruguayského kanonýra ale zlikvidoval pohotově vyběhnuvší Wesley Foderingham. Pojišťující trefu přidal v samotném závěru Dominik Szoboszlai, pro kterého vybojoval balon znovu hraničním zákrokem Núňez.

Liverpool se tak po dvou a půl měsících konečně dočkal venkovní ligové výhry. V příštím kole se představí 9. prosince na hřišti Crystal Palace, Sheffield tentýž den přivítá Brentford.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele