32. kolo
07.04.2024 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Oliver McBurnie (© AFP)

Chelsea na nevídaný obrat navázala ostudnou ztrátou na půdě posledního Sheffieldu

Fotbalisté Chelsea nedokázali potvrdit velkolepý obrat s Manchesterem United a ve 32. kole Premier League pouze remizovali se Sheffieldem United 2:2. The Blues se přitom dostali stejně jako proti Rudým ďáblům brzy do vedení, když se po rohovém kopu prosadil Thiago Silva a ačkoliv po domácím vyrovnání šli ve druhé půli znovu do trháku, vaz jim zlomil gól Olivera McBurnieho ze třetí minuty nastaveného času.

Poslední Sheffield naposledy odvážně vzdoroval silnému Liverpoolu a chvílemi dokonce bojoval o bodový zisk. K zázraku však nedošlo a Žiletky se nadále krčily na úplném dnu Premier League. Mnoho nadějí nevkládaly ani do duelu s Chelsea, jež mimo jiné překvapivě ztratila s oslabeným Burnley. Naposledy však dokráčela k vítězství 4:3 nad Manchesterem United, při kterém hattrickem zazářil její spasitel Cole Palmer.

Londýnský celek začal utkání velmi aktivně, což potvrdil Noni Madueke proběhnutím po straně. Z úhlu však Iva Grbiče nepřekvapil, vybojoval alespoň rohový kop. K jeho rozehrání se postavil Conor Gallagher, jenž centrem našel nabíhajícího Silvu, který nikým nenapadán s přehledem umístil balon přesně k levé tyči. Žiletky ukázaly ofenzivní choutky až po půlhodině hry. Dalekonosnou ránu Gustava Hamera ještě dokázal Djordje Petrovič zlikvidovat, o pár chvil později si však neporadil se zakončením z úhlu a Jayden Bogle vyrovnal.

Po poločasové přestávce mohly Žiletky otočit vývoj duelu. K hlavičce se totiž procpal McBurnie a jen těsně minul pravou tyč. Domácí rozhodně nehodlali nechat favorita v klidu, což ukázal i Hamer, jenž se odhodlal k ráně zpoza vápna, ale také mířil nepřesně. Nakonec to byli Londýňané, kdo se prosadil. Madueke podnikl povedené sólo, při jehož konci dělovkou propálil vše před sebou. Palmer, jenž střelci asistoval, mohl po chvíli navýšit vedení. Proti jeho povedené ráně pod břevno vytáhl ještě lepší zákrok Grbič. V závěru zachránil Petrovič svůj tým po hlavičce Jacka Robinsona. Srbský gólman ovšem zůstal krátký na ránu McBurnieho z bezprostřední blízkosti a The Blues v závěru ztratili vítězství.

Chelsea tak nenavázala na velkolepý obrat s United a s posledním Sheffieldem remizovala. V dalším kole přivítá 15. dubna Everton, Žiletky o dva dny dříve zamíří na stadion Brentfordu.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele