34. kolo
20.04.2024 16:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Burnley (© AFP)

Burnley v duelu nejhorších týmů Premier League smetlo Sheffield a živí naději na záchranu

Fotbalisté Burnley zvládli důležitý záchranářský souboj, když ve 34. kole anglické Premier League zvítězili na hřišti posledního Sheffieldu 4:1. Velký podíl na výhře předposledního celku soutěže měl Lorenz Assignon, jenž ve 40. minutě vstřelil rozdílový gól a po změně stran asistoval u pojišťující trefy Lyleho Fostera. The Clarets se tak cenným vítězstvím přiblížili pozicím, které by je udržely mezi elitou, naopak domácí se pomalu smiřují s pádem o soutěž níž.

Zatímco poslední Sheffield takřka jistě poputuje po konci sezony zpět do druhé ligy, The Clarets by si v případě výhry uchovali reálnou šanci na záchranu. K té by zřejmě měli výrazně blíže už po předchozích dvou zápasech, velké hrubky gólmana Arijaneta Muriče proti Evertonu a Brightonu však stály Burnley spoustu cenných bodů. Sebevědomí ovšem hostům jistě dodala vzpomínka na prosincové klání, v němž Žiletkám uštědřili vysokou porážku 0:5.

V úvodu duelu podržel ospalé Burnley hříšník posledních střetnutí Murič. Ten zažehnal nebezpečí, jež pramenilo z milimetrově přesného centru z dílny Jamese McAteeho na nabíhajícího Olivera McBurnieho, který ale trefil přemisťujícího se kosovského gólmana přímo do pravé nohy. O chvíli později uvolnil Gustavo Hamer do šance Bena Breretona Díaze, tomu však zmenšil úhel pro zakončení opět Murič. The Clarets neproměněné příležitosti domácího celku brzy potrestali. Ambiciózní pokus z velké dálky z kopačky Wilsona Odoberta byl sražen a míč dopadl na nohu Jacoba Bruuna Larsena, jenž jej napálil z voleje nekompromisně k bližší tyči. Krátce před odchodem do šaten se v pokutovém území uvolnil šikovně přes dva bránící hráče Assignon a skrytou střelou překonal Iva Grbiče.

Krátce po návratu ze šaten se dočkaly Žiletky zaslouženého kontaktního gólu. McAtee posunul balon na roh velkého vápna, kde si jej přebral Hamer, efektivní zasekávačkou se zbavil dotírajícího Assignona a ranou na zadní tyč rozvlnil síť. Příznivci týmu ze Sheffieldu si dobrou náladu příliš dlouho neužili. Na pravé straně dal totiž na odiv své ofenzivní choutky opět Assignon, jenž se zbavil svého strážce, předložil míč na úroveň penalty Fosterovi a ten z prvního doteku překonal Grbiče. Následně se po necelé minutě pobytu na hřišti prosadil nádherným obstřelem zpoza šestnáctky Jóhann Berg Gudmundsson.

Burnley ještě nesložilo zbraně a po smolných ztrátách zvítězilo. V příštím kole vyzve 27. dubna Manchester United, s nímž se o tři dny dříve střetne v dohrávce také Sheffield.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele