16. kolo
09.12.2023 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Sheffieldu (© AFP)

Kouč Wilder dokázal Žiletky naostřit. Sheffieldu ke skalpu Brentfordu pomohl gólový centr

Fotbalisté Sheffieldu United porazili v 16. kole Premier League před vlastními fanoušky Brentford 1:0. Nepříliš záživnou podívanou alespoň jedním zásahem mírně okořenil v nastavení první půle James McAtee, jenž zaznamenal velmi šťastnou trefu, když se jeho centr stočil přímo do soupeřovy brány. Jediný zásah tak stačil Žiletkám k vítězství poté, co třikrát v řadě padly, nicméně ani tento triumf je od posledního místa v lize neodpíchl.

Sheffield po jmenování staronového trenéra Chrise Wildera zlepšil svůj výkon, na silný Liverpool to ovšem v minulém kole nestačilo. Tentokrát The Blades přivítali doma Brentford, jenž z předchozích čtyř ligových klání vyhrál jen jednou. Přesto byli Bees obrovským favoritem, jelikož domácí vstupovali do utkání s nejhorším útokem i obranou v lize.

Ofenziva v úvodu utkání strádala na obou stranách hřiště, ani jednomu z celků se nedařilo najít si cestu k zakončení. Největší vzrušení v první půli přišlo krátce před půlhodinou hry, kdy Frank Onyeka přišlápl kotník Viniho Souzy. Situaci zkoumal rozhodčí u videa, ale na červenou kartu nedošlo, hříšník obdržel pouze žlutý kartonek. Potrestaný hráč mohl po chvíli skórovat, avšak jeho ránu do středu brány v klidu kontroloval Wesley Foderingham. V nastavení první půle nevyšla hostům rozehrávka, již Žiletky zachytily před vápnem. Míč se dostal k McAteemu, který chtěl centrem najít jednoho ze spoluhráčů, jenže balon se stočil přesně do levé šibenice a anglický mladík zaznamenal šťastnou trefu.

S jednogólovou ztrátou se chtěl Jegor Jarmoljuk vypořádat hned na počátku druhého poločasu, nicméně proti jeho pokusu o obstřel zasáhl pozorný Foderingham. Tlak hostujícího celku narušil Anis Slimane, když se ocitl sám před Markem Flekkenem, ve velké příležitosti jej ovšem nedokázal překonat. Poté tuniský reprezentant zkusil štěstí z dálky, ale jeho projektil znovu skončil v moci brankáře. Na druhé straně se proti dělovce Yoanehho Wissy znovu vytáhl Foderingham. V 80. minutě mohl vedení The Blades navýšit Cameron Blades poté, co obešel několik protihráčů, avšak proti jeho pumelici zasáhl znovu Flekken.

Sheffield tak potěšil nového trenéra a poprvé pod jeho vedením zvítězil. V příštím kole se 16. prosince utká s Chelsea, Brentford změří o den později síly s Aston Villou.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele