20. kolo
30.12.2023 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Morgan Gibbs-White (© AFP)

Nottingham si vyšlápl na dalšího giganta. Zápletku proti Manchesteru rozpletl Gibbs-White

Nottingham předvedl po změně manažera další výborný výkon, když ve 20. kole Premier League porazil doma Manchester United 2:1. The Tricky Trees byli na hřišti po téměř celý zápas lepším týmem, což přetavil po hodině hry ve vedoucí gól Nicolás Domínguez. "Rudí ďáblové" sice dokázali po obrovské chybě brankáře Matta Turnera srovnat, v závěru duelu se však domácím hrdinou stal Morgan Gibbs-White, jenž technickým obstřelem k pravé tyči rozjásal tribuny na City Ground. Pro Forest to tak byla druhá výhra v řadě, která je opět posunula dále od sestupového pásma.

Hráči The Garibaldi vstupovali do zápasu s pozitivní náladou, neboť naposledy triumfovali na hřišti silného Newcastlu. Defenziva United si musela dávat pozor především na Chrise Wooda, jenž v St. James’ Parku nasázel hattrick. Ani Rudí ďáblové však neměli o motivaci nouzi, když v posledním hektickém duelu otočili nepříznivě se vyvíjející utkání s Aston Villou. Ve prospěch hostů ovšem jednoznačně hovořila historie vzájemných střetnutí, jelikož v nejvyšší anglické soutěži drželi sérii osmi výher v řadě.

Za dalším kýženým úspěchem však hosté vykročili velmi vlažně a po celé první dějství jim neúnavný presink fotbalistů Forest činil velké potíže. V úvodní půlhodině proto klub z Manchesteru nezapsal do statistik ani jednu střelu. Naopak sympaticky hrající domácí si vytvořili řadu nadějných příležitostí, jenže většinu jejich pokusů dokázali obránci United zblokovat. Ve 33. minutě se přece jen svěřenci Erika ten Haga k zakončení odhodlali, pomalou ránu Aarona Wan-Bissaky ovšem pohodlně ukryl do rukavic Turner.

O poznání nebezpečnější projektil vyslal v 55. minutě Diogo Dalot, který zpoza šestnáctky rozezvonil brankovou konstrukci. Po hodině hry rozjel Nottingham parádní akci ozdobenou úvodním gólem. Na jejím konci předložil Gonzalo Montiel míč nehlídanému Domínguezovi, a ten zaváhání defenzivy Manchesteru potrestal nechytatelnou ranou k tyči.

Nadále tápající United musela až v 78. minutě vysvobodit Turnerova nepřesnost. Přihrávku amerického gólmana totiž zachytil Alejandro Garnacho, jenž ještě balon posunul na skórujícího Marcuse Rashforda. Krátce nato mohl obrat Red Devils dokonat Christian Eriksen, Turner ale předchozí minelu skvělým zákrokem napravil, čímž zároveň rozjel smrtící protiútok domácích. Ten zakončil krásnou střelou k pravé tyči Gibbs-White.

Nottingham si tak vyšlápl na dalšího silného soka a vybojoval cenné tři body. Na výhru se pokusí navázat 20. ledna na hřišti Brentfordu. Manchester United pohostí už 14. ledna Tottenham.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele